„Руски дневник“ направи премиера в София

0

Днес сайтът „Руски дневник“ проведе пресконференция, за се представи пред медиите в България и всички свои приятели. „Руски дневник“ е част от проекта Russia Beyond the Headlines – международно признат източник на новини и политически, икономически и културни анализи, който партнира с медии от 26 страни, разпространява се на 16 езика и има аудитория от 26,8 милиона души в целия свят. Между партньорите на проекта са световни медии, като NYT, The Washington Post, The Daily Telegraph, Le Figaro, La Repubblica, SDZ, Le Soir др.
_DSC8840

Russia Beyond the Headlines е част от водещия руски вестник „Российская газета“. Целта на RBTH е, с помощта на анализите на професионални и независими журналисти и експерти, да предложи на чуждестранните читатели оригинален информационен материал пряко от Русия. Екипът в България има дългогодишен журналистически опит и основната му цел е да представи колкото може по-разнообразни мнения за всичките аспекти на живота на руското общество.

„Русия е страна с богата история, култура, традиции и ценности, тя е извън общоприетите стереотипи и нейното разбиране подлежи на дълбок анализ“, заяви генералният продуцент на RBTH Вячеслав Чарски.

„Извън политическите трусове в последните години, в страната се случват и много други важни и интересни събития, които остават незаслужено незабелязани. В продължение на години между България и Русия се изградиха връзки както от гледна точка на бизнес контакти, така и в социален и културен аспект. Въпреки че дипломатическите отношения между двете държави сега са достатъчно слаби, смятам, че в чисто човешки план, като културен обмен, тази връзка не бива да се къса. Надявам се, че „Руски дневник“ ще допринесе за този приятелски диалог“, добави Чарски.

„Целта на „Руски дневник“ не е да се превръща в нечие медийно оръжие. Мисията на екипа ни в България е да се фокусираме върху обективността, да дадем трибуна на всяка гледна точка в Русия и в България, да дадем възможност за нормален диалог“, каза официалният представител на RBTH за България Даниела Малинова.

„Независимо дали това са коментари по темите, които обхващаме, или предложения за бъдещи материали, обратната връзка с нашите читатели на страницата ни във Facebook е много важна за нас“, заяви ръководителят на проекта за България Дея Йорданова. „За нас са много важни ексклузивните интервюта, които правим с руски писатели, историци или учени, за да изпълним мисията си колкото може по-добре“, допълни тя.

Дея Йорданова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here