„Закъсняла пролет” или изповед за простите неща в живота

0
User Comments

Нова книга за обичащите българска литература

„Закъсняла пролет” на Борис Рахнев отново вдъхнови неговите почитатели с нови разкази, пътеписи и стихове, посветени на любовта, природата и тайнството на човешката душа. „Здравей, любов”, „Бяг”, „Легенда за Невена”, „Черно кафе” са част от лириката в книгата. Българското певческо и хореографско изкуство по света е описано в пътеписите посветени на ФА „Ряховчани”. Рахнев запознава читателите с жителите от с. Горско Ново село, които не можеш да не обикнеш и да не им се поклониш.

Борис Рахнев е автор на „Щрихи от живота” – разкази и новели, както и на поетичната творба „Изпепелена суета”. Публикувал е във в. „Студентска трибуна” и в редица литературни  издания през годините.

Борис Рахнев е роден в с. Горско Ново село, Великотърновско, завършил е местното училище „Хр. Ботев” и икономика в Свищов. Той е активист на Комсомола и втори секретар на БКП в Горна Оряховица, счетоводител и управител на фирма. Не е забравил корените си, родолюбец, който продължава да търси разковничето на истинските неща в живота.

Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here