Кръгла маса за перспективите на българо–руското икономическо сътрудничество

0

В рамките на посещението на Сергей Катирин – председател на Търговско–промишлената палата на Руската федерация, придружаван от делегация, се проведоха срещи в БТПП.

 

В предварителна среща председателят на БТПП и председателят на ТПП на Руската Федерация обсъдиха нивото на сътрудничество между двете палати и перспективите за неговото развитие.

След срещата се състоя кръгла маса на тема „Перспективи за дългосрочно развитие на българо–руското икономическо сътрудничество”. Дискусията бе официално открита от председателя на БТПП Цветан Симеонов, който представи търговските отношения с Русия и сътрудничеството с ТПП на Руската федерация.

 

Г-н Катирин информира участниците за дейността на системата на регионалните палати към ТПП на Руската федерация – 174 на брой. Председателят на ТПП на Руската федерация официално обяви и новия представител на палатата в България –  Александър Александров.

В дискусията участие взеха и Георги Минчев – заместник-председател на Българо-руската търговско-промишлена палата, Николай Гусев – първи заместник-генерален директор на Експоцентър ЗАО,  Георги Минчев – заместник–председател на Българо-руската търговско-промишлена палата, Людмил Михайлов – главен секретар на Българска агенция за инвестиции, Станимир Цоцов – председател на Надзорния съвет на Националния осигурителен институт, Силви Чернев – председател на Арбитражния съд при БТПП.

 

От руска страна информация за дейността на регионалните палати и бизнес възможностите на отделните региони представиха Юрий Агафанов – председател на Тулската ТПП, Николай Тяпочкин – председател на Курската ТПП и Юрий Гончаров – председател на Воронежката ТПП.

 

В края на кръглата маса БТПП подписа споразумение за сътрудничество при набиране на изложители за изложения в Москва и България с Експоцентър ЗАО.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here