Даниела Козовска: „Споделям политики, свързани с един достоен живот на българите като европейски граждани“

0

Даниела Христова Козовска e кандидат за народен представител от „БСП за България“ в 24 МИР-София и има преференция №110.

Завършила е Университета за национално и световно стопанство, гр. София със специалност Икономика на предприятието и следдипломна квалификация – Счетоводство на предприятието. Има дългогодишен професионален опит като счетоводител и финансист в областта на частните и публичните финанси.

Още като ученичка е заета с обществена дейност и това е част от житейският ѝ път.

Днес тя е председател на Народно читалище Св. Георги Победоносец-1999, гр. София и  се стреми да подкрепя инициативи насочени към възпитаване и утвърждаване на националното самосъзнание. Заедно с колегите си влагат усилия за развитието и съхранението на знания, разпространяването на българската култура, история, етнография и фолклор. Даниела е убедена, че е изключително важно участието на младите хора в различните културно – просветни и творчески събития у нас и в чужбина.

В желанието си да бъде полезна и да подпомага хората на  изкуството, тя е сред учредителите на фондация „Слънчеви пътеки“ http://sluncheviputeki.com, чиято цел е  развитието на родната култура и традиции, подкрепа на социално слабите и възрастните хора, даване път на талантливите подрастващи.  Благодарение на общите усилия на екипа на фондацията, налице са редица успешни проекти. Един от тях е по Програма Европа към СО срещу агресията, езика на омразата и за толерантност в училищата и на улицата. Реализиран е и проекта „Дървото на доброто“ с дигиталната платформа „Стая на доброто“ http://stayanadobroto.com/ за изява на млади таланти в областта на културата и изкуствата.

Като кандидат за народен представител Даниела Козовска е сигурна,че програмата на „БСП за България“ предлага разумни решения,  дава ясни и предвидими насоки  за първите сто дни на управление в страната в две насоки. Краткосрочни, временни мерки с бърз ефект за хората и икономиката. Средносрочни и дългосрочни мерки, които са част от Визия на БСП за структурните реформи.

Козовска споделя, че  подкрепя осъществяването на политики за   достоен живот на българите като европейски граждани.

Залага на опита, който ѝ е помагал  да отстоява справедливи каузи, позиции и принципи. Залага на знанията, които е  придобила и продължава  да обогатява. Залага на истината и на възможността чрез словото и контактите си с широк кръг от хора,  да привлича повече симпатизанти и личности, които носят лявата идея.

Даниела е от хората, които вярва в любовта между хората, в творчеството, във възможността да защитаваш слабия и да откликваш на социалните проблеми. В същото време отхвърля двуличнието и стремежът за лична изгода. 

Според нея  БСП ще има успех на предстоящите избори, ако усилията бъдат единни, задълбочени, държавнически и полезни за българите. „Съдейки от  последните социологически проучвания,  надеждите на хората за по-добър живот са свързани с нови личности, които да отстояват позабравените ценности на българина от миналото, казва Козовска“.

И благодари на професионализма на екипа на сп. „Черно и Бяло“, който показва истинската култура, възпитава и създава приятелства!

Даниела Козовска е семейна и има две деца.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

интервюто взе Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here