Проектът „Дървото на доброто“: Отличените през юни

0

Дигиталната платформа „Стая на доброто“ ще публикува в периода (април–септември) авторски творби, рисунки, стихотворения, песни, музика, разкази, есета, случки с добри дела. В края на всеки месец, в хода на изпълнение на проекта, ще се представя на аудиторията „Добрина на месеца“, като част от виртуалното дърво на доброто.

А ето и отличените участници в дигиталния сайт „Стая на доброто“ за месец юни:

За раздел „Рисуване“ наградените са ученици, отличаващи се със завиден талант, с обич към творчеството, природата и родната култура:

  1. Сайна-София, ученичка от III клас на 59 ОУ „Васил Левски“
  2. Ученически клуб по изобразително изкуство 59 ОУ „В. Левски“ – „Дървото на доброто“
  3. Димана Даниелова, ученичка от 59 ОУ „Васил Левски“ – „Лято и празник“ и „Лято“
  4. Теменужка Сълзева – ученичка от 59 ОУ „Васил Левски“ – „Цветя от хартия“

За раздел „кино/театър“ награждаваме балерините от Танцово студио „Класик“ към НЧ „Димчо Дебелянов-1960“, с балетен педагог Славея Стойчева за особен принос в областта на изкуствата през годините и създаване на трайни приятелства от поколения творци

За раздел „Музика“ и този път се отличи талантливата певица Симона Кръстева, носител на национални и международни награди и отличия. Участвала активно в дигиталната платформа „Стая на доброто“ по време на пандемия

Сред наградените млади творци е Теодор Иванов, възпитаник на Музикална агенция „Артвойсес“ на Росица Йорданова. Той е носител на  няколко награди от международни конкурси в Полша, Сърбия, Италия и у нас.

За раздел „Интервюта“ представяме няколко блиц-интервюта с преподаватели, хора на изкуството, творци и представители на УС на фондация „Слънчеви пътеки“. Всички участници отговарят на въпроси, свързани с проекта „Дървото на доброто“, а именно:

  1. Моля да се представите и запознаете нашите читатели и почитатели с вас и професията ви?
  2. Какво е за вас „Дървото на доброто“ като проект и идея за социално включване на децата в сферата на изкуството?
  3. Ще може ли дигиталната платформа „Стая на доброто“ да предостави повече възможности на младежите за изява на творчество?
  4. От какво се нуждаят днес учениците и младежите? Щастливи хора ли са те?
  5. Кои са добрите и лошите неща? И как ги представяте на вашите възпитаници?
  6. Пожелайте нещо на нашите почитатели или пък поздравете някого.

Очакваме следващите участници с голяма нетърпение. До септември има време!


Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“ с Договор рег.№ ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г., в партньорство с две културни институции в столицата: 59 ОУ „Васил Левски и НЧ „Димчо Дебелянов-1960“.

инж. Миглена Китанова Иванова, управител на фондация „Слънчеви пътеки“ и ръководител на проекта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here