Радостина Илиева с предварителна свадбена колекция Adorable White 2022

0

Ревю-спектакълът на „БГ модна икона 2021“, който се състоя на 8 юни във „Витоша Парк хотел“, беше закрит от модния бранд „Алегра“ с дизайнер Радостина Илиева.  Специално за гостите на събитието, непосредствено преди церемонията по награждаването на най-стилните българи, марката представи предварителната си сватбена колекция за 2022 г. “Adorable white”, която е чувствено отражение на емоциите на булката.

В линията присъстват силуети, вариращи от традиционни аутфити в стил принцеса, до елегантни разновидности на линии русалка, всички изработени от красива коприна, тюл и френска дантела. Също така включва разнообразни стилове рокли за модерни, класически, романтични и смели булки. Аутфитите са направени в нежни фини цветове и могат да бъдат адаптирани към всяка сватбена гама. Колекцията е вдъхновена от магията, наречена любов, чистотата и искреността в отношенията между двама влюбени.

Ревю на модния бранд „Алегра“ по време на „БГ модна икона 2021“

Председателят на Академията за мода, който лично покани дизайнерката да участва в спектакъла на събитието – проф. Любомир Стойков, отбелязва следното за нейния стил:  „Радостина Илиева е ярък представител на новата генерация български модни творци. Като дизайнер на сватбен бутик „Алегра“, тя демонстрира впечатляващи умения да комбинира трите главни ценности в булчинския стил: уважение към традицията и класическата линия, намиране на ясните кодове на женствеността, нежността и романтиката, и използване на свежите знаци на модерността и емоционалния дух на времето. Стремежите на авторката към опростяване на силуета, редом с вниманието към малките, но съществени детайли са ключ към обяснението на нейния успех…“ Освен на осемте рокли – предложения, отправени към булките, ВИП гостите на събитието станаха и свидетели на няколко аутфити от официалната линия на бранда, които бяха представени от чаровната водеща на събитието – певицата и актриса Марина Кискинова.

За марката:
Модният бранд „Алегра“ е създаден през 2009 г. от дизайнерката Радостина Илиева и нейната майка Галя Долапчиева. В родния си град Варна откриват първия бутик за сватбена и официална мода, а през 2013 г. и в София. Дизайнерката Радостина Илиева се съобразява с актуалните модни тенденции, използвайки умело цветовите съчетания, качествените платове и прецизната кройка за постигане на желания силует при създаването на всяка една от нейните колекции. Характерно за марката при създаването на тоалетите е, че използва прецизни кройки, ръчни инкрустации и висококачествени материи.

Снимки: Кирил Александров / Академия за мода

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here