Венцислава Тафкова е Мис България 2020

0

На  бляскава церемония на 06 ноември, в зала Рейнбоу Плаза в София бе избрана Мис България 2020

21-годишната Венцислава Тафкова спечели в конкуренцията на 15 момичета, избрани на регионални конкурси в цялата страна!

Красивите претендентки за титлата традиционно застават зад значима социална кауза и обявяват своята съпричастност към най-важната тема в последната година: Битката с Корона вируса и превенцията му. Конкурсът се проведе при строги мерки за спазване на противоепидемичните правила, както и задължителната дистанция, ограничен брой публика с предпазни маски.

Иновативните решения на режисьора Мартин Желев и хореографията на Сабин Асенов за поредна година приковаха вниманието на публиката от самото начало на конкурса. Водещ на събитието беше харизматичния водещ Теодор Тодоров-Тео.

Взривяващото начало –„COVID-19 тур на надеждата“ – визуални картини, денс-хореография, тематичен стайлинг с маски на Бутик Резерве пресъздават актуалната пандемична ситуация в света, но с надеждата, че скоро животът ще продължи с нова сила. Във втория тур, участничките се представиха  по бански костюми ПЕРФЕКТ „Перфект ленджъри“ , а финалното дефиле с бални рокли, бе поверено на дизайнерката Мирена Чакърова- модна къща Мира вижън.

Гост изпълнители на конкурса бяха – чаровната Биляна Лазарова – певица, инфлуенсър и модел, Владислав Славов – Организатор на турнетата ВЕЧНИТЕ БЪЛГАРСКИ ПЕСНИ, певец и продуцент, както и нашумелият певец от Доминиканската република Джей Керли, който е и носител на 4-то място на престижния конкурс Men Universe 2016 година.

Журито с председател Йордан Папазов съставено от модни специалисти, певци и спонсори определи Топ 10 най-добре представили се от участнички. Те отговориха на въпроси, тематично свързани с актуални социални, екологични теми, и разбира се – преодоляването на Ковид пандемията.

След оспорвана надпревара ето и класирането:

 • Венцислава Тафкова спечели титлата Мис България 2020. Тя ще представи България на престижния международен конкурс Мис Планет. 21-годишната представителка на Асеновград учи туризъм в НБУ. Танцувала е  професионално модерен балет и се занимава с мода повече от 10 години. Зад гърба си има няколко спечелени конкурса за красота и безброй прет-а-портета. Тя  е рекламно лице и на редица модни брандове.
 • Вице Мис България стана 18-годишната Михаела Дамянова от Шумен. Красавицата е дългогодишна мажоретка. Обича танците и спорта.
 • Джулиана Бутакова от Пазарджик спечели титлата Мис България Глоуб 2020. 22-годишната Джулиана е завършила интериорен дизайн в Хьонефос, Норвегия и говори английски, норвежки и френски език. Студентка е втора година, специалност Медии и журналистика в УНСС. Нейната страст е футболът и може би затова е футболен съдия.
 • Втора подгласничка стана пловдивчанката – Симона Хорозова на 20 години. Екзотичната красавица от Пловдив учи бизнес администрация в Кьолн и владее английски и немски език. Обожава да спортува и го прави от малка.
 • За трета подгласничка бе избрана Цветелина Маркова от Варна. 19-годишната красавица впечатли журито с грация и харизма. От 6 години, Цвети се занимава професионално с мода.  

Победителката и подгласничките получиха карти от Фитнес Пулс. Всички участнички получиха специални подаръци от Мерц Специал, от Профейс, бански Перфект, вино от „Стек и вино“. Гости на конкурса бяха много личности от българския хайлайф. Спонсори и Рекламодатели избраха своите рекламни лица.

 • Лице на Гранд  Хотел Банско стана Цветелина Маркова от Варна, а лентата връчи Карина Видолова.
 • Димитър  Димитров, представител на Фитнес Центрове Пулс избра за рекламно лице Йоана Тренева от София
 • Лице на елегантния ресторант Стек и вино  стана Симона Хорозова от Пловдив, наградата връчи ПИАР-а Нели Мешкова
 • Мария Кристияно – представител на Кристиян оф Рома избра за свое рекламно лице Симона Хорозова от Пловдив.
 • Рекламното лице Регулат хиурон е Венцислава Тафкова от Асеновград, лентата връчи  Миглена Николова.
 • Лице на Мерц  специал  стана Мими Георгиева от Плевен
 • Лице на  Медия Хай лайф стана Михаела Дамянова от Шумен. Лентата връчи Роксана  Рок  -собственик  Хай лайф медия.
 • Официалния дизайнер на конкурса Мирена Чакърова – избра за лице на Мира вижън Цветелина Маркова от Варна
 • Иван Рупчин – собственик на бутик Резерве избра за рекламно лице Венцислава Тафкова от Асеновград
 • Лице на Перфект ленджъри стана Михаела Дамянова от Шумен. Лентата връчи Ованес Кърккеселян
 •  Лице на  Профейс -официални гримьори на конкурса стана Симона Хорозова от Пловдив. Лентата връчи  Пепа Стоянова
 • Лице на Code Fashion TV – стана Симона Хорозова от Пловдив. Лентата връчи  Златина Иванова.

Атанас Лазаров

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here