По следите на древността

0

Леко четиво за пътешественици

Излезе новата книга на издателство „Ентропи“ от печат. Тя ще ни запознае със забележителностите на Поднебесната включени в Световното културно и природно наследство на ЮНЕСКО. Нейн автор е дългогодишният приятел на издателството г-н Дин Хао – журналист и редактор в българският отдел на Радио Китай за чужбина.

Ако сте се запътили към Китай обезателно трябва да прочетете тази книга – тя ще Ви помогне да определите маршрута си и да се насладите на екскурзията си, обикаляйки най-интересните и значими места в страната.

Търсете в книжарниците в цялата страна.

Повече за книгата
Китай е страна с дълга история, богата култура и красива природа. Високи планини, прекрасни реки, великолепни древни архитектурни паметници и още безброй природни и културни забележителности са превърнали страната в притегателен център за туризъм. Тези обекти отразяват също мъдростта, упоритостта и гения на китайския народ през неговата 5000-годишна история. Нека да отворим настоящата книга и да започнем пътешествието из необятната китайска земя, съхранила безброй съкровища на една от
най-древните цивилизации.

страници: 260
цена: 26,80 лв.

Изданието се реализира с любезното съдействие на Посолството на Китайска народна република в Република България по случай 70 години българо-китайски дипломатически отношения.

За автора
Дин Хао завършва през 2003 г. специалност „Българска филология“ в Пекинския университет за чужди езици и оттогава работи като преводач и редактор в Радио Китай за чужбина. Главен редактор е на „Китайско-български тематичен речник“ и „Енциклопедия Китай“, преводач на редица книги, сред които „Китайска традиционна кухня“, „Здравей, Китай“, „Малък китайски речник“. Участва многократно в проекти на централата на институт „Конфуций“, в рамките на които превежда и редактира учебни пособия като „Забавният свят на китайския”, „Забавен китайски” и „Учете китайски с мен”. Носител е на наградата „Златно перо“ на Съюза на българските журналисти за приноса му към културния обмен между Китай и България.