„Кухнята на сърцето” с всичките 60 илюстрирани стъпка по стъпка апетитни рецепти и с описанията към тях, благодарение на които не само ще приготвите ястията, но и ще усетите автентичната атмосфера около тях, е на българския пазар заради съвместните усилия на Ма Уъни, Динг Хао, който ни помогна в превода по време на това интервю, а също и на Станислава Пекова – управител на издателска къща „Ентропи 1”. И с нея имахме възможност да си поговорим за „Кухнята на сърцето” и да разберем как тази книга, събрала в себе си рецепти и емоции, вече е достъпна в България.
ЧиБ: Как се свърза с Динг Хао и с какво те спечели идеята за автентична кулинарна книга с китайски рецепти?
СП: През 2009-та година на посещение на представители на Съюза на българските журналисти в Китай, част от който съм и аз, имах щастието да се запозная с Динг Хао. Той знаеше български отлично и комуникацията, не само заради липсата на езикови бариери, се оказа лесна и изключително приятна. Видях ентусиазъм и толкова позитивни емоции в хората от Китай, които ни посрещнаха на официалното посещение, че когато научих за идеята да представим книгата на българския пазар, не ми трябваше никакво време за размисъл. Аз исках да бъда част от тази идея и реализацията ѝ, защото подозирах, че книгата няма да съдържа просто рецепти, а ще бъде много по-богато четиво. Когато я получих, веднага я зачетох и още след първата рецепта, вече исках да започна да готвя. Китайската кухня е доста по-различна от начина, по който е представена в България. И точно затова си заслужава човек да прочете „Кухнята на сърцето” – за да се докосне до истинските, традиционни китайски ястия. Идеята да се включа в издаването и разпространението на книгата ме грабна и с друг елемент на четивото – всяка рецепта започва с кратко описание, което включва спомен на авторката за тази рецепта от миналото, разказва интересни истории и преживявания, с които свързва ястието. Това дава възможност на читателя не просто да обогати познанията си в кулинарното изкуство, но и да се наслади на книга, която не е строго готварска, а има и елемент на художествена литература.
Интервю с графичния дизайнер на „Ентропи 1” в ефира на ББТ:
Можете да поръчате тази книга като ни пишете във формата за контакти.
Blackandwhitemag.bg използва бисквитки и подобни технологии, включително и бисквитки на/от трети страни. Можете да продължите да ползвате нашия уебсайт без да променяте настройките си, получавайки всички бисквитки, които сайтът използва, или можете да промените своите настройки за бисквитки по всяко време. В нашата Политика относно бисквитките ("cookies") можете да научете повече за използваните от нас бисквитки и как можете да промените своите настройки. Ползвайки уебсайта или затваряйки това съобщение, Вие се съгласявате с използването на бисквитки от нас.ПриемиОткажиОще ...
Политика за защита на личните данни
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may affect your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.