Радослава Лазарова показа уникална авторска дантела

0

Радослава Лазарова, дизайнер на модна къща „Блинк“ представи уникална авторска дантела. Саня Борисова беше специален гост на пресконференция, по време на която Радослава Лазарова демонстрира част от творческия процес на своята работа и показа ревю с избрани булчински и официални рокли. Проф. Любомир Стойков, председател на Академията за мода и водещ на пресконференцията, представи талантливата млада дизайнерка и акцентира върху предишни нейни изяви и постижения, с които Радослава Лазарова е заявила убедително присъствие на модната сцена.

Авторските дантели, създадени по дизайн на Радослава Лазарова са специфични за уникалния стил на модна къща „Блинк“. „Разполагаме с техника, която ни позволява да творим уникални дантели по наш собствен дизайн. Хубавото при авторската дантела е, че позволява да използваме всякакви материи и цветове, като са възможни преливания от цвят в цвят и се работи най-вече с копринени конци.“, сподели Радослава Лазарова и разясни процеса на изработка на авторската дантела. Той започва със създаването на творческа рисунка, която се импортира в компютър и със специална програма се запълва бод по бод, след това файлът се прехвърля върху автоматична машина, която бродира дантелата върху плат. Процесът беше онагледен с видео, а на място дизайнерката показа готова дантела с флорални мотиви и барокови елементи. Част от демонстрацията беше и довършителна работа върху булчинска рокля. Дизайнерката Радослава Лазарова разположи асиметрично елементи от авторска дантела върху полата. В горната част тя направи ръчен набор от копринен тюл, който нежно обгръща раменете и демонстрира актуалната тенденция за наслагване на прозрачни материи. Финалният щрих беше поставянето на 3D флорални елементи, изработени също с техниката на авторската дантела.

Актрисата Саня Борисова присъства като специален гост, облечена с рокля на модна къща „Блинк“. „За мен е чест и удоволствие да бъда облечена с роклите на Радослава Лазарова.“, сподели Саня Борисова и разказа как дизайнерката е избрала перфектната рокля за церемонията, при която в края на 2018-та година получи наградата за „Най-добра изгряваща актриса в Италия“. Саня Борисова отбеляза, че след това творческото партньорство между нея и дизайнерката, вдъхновено от проф. Любомир Стойков, е продължило с красива фотосесия в Националната опера и балет пред обектива на фотографа Ивомир Пешев.

[box title=”Радослава Лазарова” style=”soft”]Радослава Лазарова е второ поколение дизайнер. Тя се изгражда като професионалист, включвайки се в семейния бизнес на родителите й, които са основатели на известния бранд за официални и сватбени облекла „Аз и Ти“, създаден преди близо 30 години. Радослава Лазарова посвещава десет години на това да изучава тънкостите на разкрояването и придобива безценен опит, който съчетава с образование в сферата на модния дизайн в София и Варна. Следва и логичната стъпка, с която Радослава Лазарова създава своя собствен моден бранд „Блинк“ и той именно отразява нейния характерен творчески стил. Дебютът на Радослава Лазарова и модна къща „Блинк“ е на сцената на Sofia Fashion Week SS 2018 с колекция Womanity Evening. Още с първата си колекция тя постигна нещо, за което други дизайнери се борят с години – нейна рокля е показана на червения килим в Кан от Наталия Гуркова. Следват още няколко силни изяви, сред които и две участия в събития на Академията за мода. От началото на 2019-та година модна къща „Блинк“ има представителство в София в сватбен център My Wedding (срещу Бизнес парк София), където Радослава лазарова дава персонални консултации, както за булчински и официални абитуриентски и вечерни облекла. [/box] [box title=”Саня Борисова ” style=”soft”]Саня Борисова е носител на наградата „Най-добра изгряваща актриса в Италия“ от Festival Internazionale Cinema Castelli Romani  за филма „Нокаут“. Саня Борисова е носител и на още две награди едната от Romania International Film Festival за най-добра актриса 2014 г. и другата от International Film Festival за актьорски състав 2014 г. И двете награди са за филма „Живи легенди“, където Саня Борисова е съсценарист. Любопитен факт е, че тя самата е също и костюмограф на филмите „Чужденецът“ и „Нокаут“, в които играе. Изучавала е актьорско майсторство в НАTФИЗ, след което завършва театралния колеж  „Любен Гройс“, а в момента подготвя магистратура по Режисура в Нов български университет. Първата ѝ роля е телевизионния сериал „Забранена любов“, а любимото ѝ превъплъщение в театъра е „Албена“ по едноименното произведение на Йордан Йовков в Пловдивския театър . [/box]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here