Стажантската програма на Карол с фокус върху IT сектора

0

Карол семестър, стажантската програма на финансова група Карол тази година освен конкретна тема има и специфичен фокус – IT сектора. Отново участниците ще бъдат студенти по бизнес и финанси и обучението ще е за инвестиционен и финансов анализ, но акцент ще бъде поставен върху високотехнологичната индустрия с участието на гост-лектори от България и чужбина. Секторът на информационните и комуникационните технологии (ИКТ) в България е постигнал повече от петкратен ръст за последните 10 години, трикратно увеличение на дела от БВП и е създал 35 000 работни места, които се очаква да се удвоят през следващите години. Освен програмисти, реализация в него ще намерят и много финансисти. За първи път студентите от програмата ще посеят извън Карол компания не от финансовата, а от компютърната индустрия. Студентите за първи път ще изучават и как се прави оценка на start-up компании, а гост-лектор по темата ще е Ирина Димитрова, CFO на LAUNCHub. Предвидени са уъркшопи и реални казуси, а участниците ще работят и по индивидуален проект за оценка на компания.

DSC01463През 2015г. Bulgarian City Club в Лондон и Българска фондова борса – София станаха партньори по проекта. Като гост-лектор тази година от Лондон ще пристигне Георги Балджиев, инвестиционен банкер в Nomura International, Лондон. Ще бъде продължена добрата практика на кариерно ориентиране и освен за основните сертификати и професии във финансовата сфера, участниците ще получат и практически съвети как да се подготвят и кандидатстват за стажове и работа. Александър Горанов от Loughborough University, Великобритания ще разкаже личния си опит и ще даде конкретни напътствия.

Eкатерина Атанасов, инвестиционен мениджър от Neumann Capital Management, LLC ще дойде за втора година от Съединените щати, за да се срещне със студентите в Карол семестър. Този път темата ѝ ще бъде за инвестициите и оценката на компании в IT сектора.

Eдин бивш служител и настоящ консултант на Apple – Румен Попов, ще коментира двата тренда в инвестирането – големи инвестиции от VC фондове и crowd funding и ще разкаже за възвръщаемостта в няколко стартъпи в Англия. Той ще представи и тенденциите в технологичния сектор – от изкуствен интелект и виртуална реалност до автономни и електрически автомобили.

По традиция лектори и ментори са и водещите мениджъри и изпълнителните директори на компаниите в групата на Карол. Участниците ще имат възможност в рамките на програмата да посетят и БФБ-София и да видят как работи българският капиталов пазар, да получат практически знания и умения чрез индивидуални и групови инвестиционни задачи и казуси.

Още за програмата, сроковете и как да кандидатствате: тук

[box title=”За програмата:”]Карол семестър е без аналог, емблематична програма на Корпоративен университет Карол, създадена за студенти, които учат бизнес и финанси. Провежда се всяка година от 1 до 31 юли. С различни номинации у нас като част от проекта Корпоративен университет Карол – за иновативност, инвестиция в знанието, а през 2014г. класира Карол в топ 10 сред 100 финалисти в категория Международна компания на Leadership Excellence 500 Awards.[/box]

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here