Посещение на детската опера”Изгубената принцеса”.

0

Във връзка с изпълнението на проекта „Променяме света“ на фондация „Слънчеви пътеки“, одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“ , с Договор рег.№ СОА23-ДГ56-4213 от 12.10.2023 до 25.11.2023г., в партньорство  с две културни институции в столицата: 59 ОУ”Васил Левски” и НЧ”Димчо Дебелянов-1960 ви запознаваме с една благородна инициатива.

Екипът по проекта “Променяме света“ съвместно с представители от партньорските организации  инициира  посещение на детския спектакъл „Изгубената принцеса“ в Националната опера и балет в столицата. Общо четиредест ученици и техни преподаватели от 59 ОУ “Васил Левски”, от НЧ“Димчо Дебелянов-1960“, възпитаници от 31СУЧЕМ“Иван Вазов“ и приятели на фондацията се насладиха на невероятната музикална постановка. Целта на организаторите   бе  младите хора   да усетят силата на изкуството, на танца и музиката. Да се даде възможност  за пряк досег и социално включване на уязвими групи в културна среда, която е финансово непосилна за техните семейства.

Педагозите и учениците споделиха, че в специален час ще обсъдят спектакъла и всеки ще разкаже  преживяванията си.

Всичко това ни кара отново и отново да продължаваме, да даваме шанс на всеки ученик да усети магията на изкуствата, да има щастието да почувства магнетизма на театъра, операта, концерта.

Благодарим на ръководството и учителите от 59 ОУ”Васил Левски”, от 31СУЧЕМ“Иван Вазов“, на секретаря на НЧ”Димчо Дебелянов-1960  Славея Стойчева, на приятелите Милица Николаева и малката Ради. За тяхната отговорност и преданост към децата!

Миглена Иванова

Управител на фондация “Слънчеви пътеки“

Паола Колева-        член на УС

Даниела Козовска- член на УС

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here