Liebherr България

0

Фирмена група Либхер е активно представена на българския пазар от много години. Либхер произвежда в България качествени продукти за различни производствени отрасли. Този ангажимент се допълва и от компетентни местни партньори, които надеждно осигуряват пласмента и следпродажбения сервиз на строителни машини Liebherr в България.

От 1999г Либхер-Хаусгерете Марица ЕООД в Радиново произвежда висококачествени хладилници и фризери. Застроената площ на производстената база е била многократно разширявана от датата на основаването и сега възлиза на повече от 54 000 m². Броят на служителите към края на 2010г е 1470 души. Заедно с производството на висококачествени домакински уреди за международните пазари от Радиново се организира и продажбата на повече от 300 модела Liebherr в цялата страна, като е осигурено и надеждно следпродажбено обслужване.

Президентът Росен Плевнелиев посети завода на “Либхер” в с. Радиново, Пловдивско. Производителят на хладилна техника “Либхер-Хаусгерете Марица” планира да увеличи производството си до около 950 хил. хладилника годишно, след като през тази година се очаква то да надхвърли 722 хил. уреда. Това съобщиха от поделението на швейцарската компания Liebherr при представянето на учебния си център. За целта ще бъдат увеличени инвестициите в предприятието в индустриалната зона Радиново, край Пловдив.

Очакванията са оборотът за годината да се повиши до 159 млн. евро. Миналата година оборотът е бил 144 млн. евро, а произведените хладилници – 671 хил. Общият брой на служителите в завода е нараснал на 1480 души.

Основният пазар на компанията е Централна Европа, но ръководството й планира да разшири пазара си и към Турция, откъдето да направи експанзия към Близкия и Далечния Изток.

Компанията представи учебния си център. През тази учебна година в него са кандидатствали 800 души за 10 места. Компанията поема ангажимент на успешно завършилите да осигури работа.
От 2004г също в Радиново започва работа “Либхер-транспортейшън системс”. В сътрудничество с основния завод за транспортна техника в австрийския град Корнойбург дружеството произвежда серийно канални системи, отоплителни тела и климатични инсталации за използване в железопътния транспорт.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here