Читалище отвори врати за уникални гоблени

0

Милена Григорова събра десетки почитатели на изкуството от различни поколения в столичното НЧ“Димчо Дебелянов-1960“ в кв.“Яворов“.

Тя е вдъхновена да твори гоблени-силуети, които изразяват женската красота като загадка и предизвикателство. Сред естетически подредените  гоблени могат да се видят миловидни животни, цветя, море,  африканки и артистично представени световно известни музиканти и изпълнители. Всички те са подходящи за дома и офиса, за всяко кътче и за подарък. Защото внасят уют, спокойствие и носят радост за душата. Милена е икономист, но и с богат опит във финансирането на международни проекти.  Днес тя е пенсионер и не спира да развива своята духовна същност. А всичко започва от  нейната майка, която  е шиела Вилерови класически гоблени,  с българска шевица и мотиви, както и покривки.  Дълги години  те красили техният дом, а после били прилежно сгънати в гардероба.  Един ден приятелки на Милена пожелали да видят прекрасните ръчни изрбатоки на майка й. И тогава бившата икономистка решила да продължи семейната традиция. Отворила програма в интернет и попаднала  на сайт с различни изображения, които подтикнали желанието й да ушие нещо съвременно и артистично.  И така вече шест години от ръцете й излизат ефирни силуети, с акцент върху красотата в човека и света. Тя има своите почитатели, които неспирно следват нейните изяви, притежават  произведенията й.

Милена е благодарна на приятелите си, защото я стимулират да продължава да радва с изуство. Лиляна Ковачева е близо до нея от години. Самата тя е организирала изложби на карнавални костюми и карнавални вечери в читалище „Димчо Дебелянов-1960“. Именно тя е куратор на настоящата изложба на Григорова.

За читателите на сп.“Черно и бяло“ авторката сподели, че живее с музиката, свири на пиано, боготвори природата и не спира да мечтае.

Понякога се връща към семейните спомени, за спокойния дом на родителите си, за обичта и добрите обноски, които Милена има като пример за цял живот!

Миглена Китанова

Биографична информация

Милена Григорова е родена през 1957 г. в София, израснала   в комплекс „Яворов“ където живее и сега. От пет години е пенсионерка, работила е  в държавната администрация като  експерт в Министерство на здравеопазването. От няколко години проявява интерес към  бродиране на гоблени, което се е превърнало в хоби. Идеята й е да обогати колекцията си и да намери свои последователи.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here