БТПП връчи традиционните си годишни награди

0

БТПП за 19-ти път връчи своите традиционни Годишни награди. Категориите са:

[quote]
  • Водещи български фирми в най-обективната бизнес класация у нас
  • Регионална палата и браншова организация;
  • Посланик и чуждестранен търговски представител
  • Медия и журналист.
[/quote]

Като специални гости събитието уважиха: Делян Добрев, министър на икономиката, енергетиката и туризма; Томислав Дончев, министър по управление на средствата от Европейския съюз; Тотю Младенов, министър на труда и социалната политика; Десислава Атанасова, министър на здравеопазването.

Българската търговско-промишлена палата връчи награди въз основа на специални критерии, показващи устойчивост и постижения в управлението. Използвани бяха комплексни показатели от класацията на Палатата – ТОП 100. Класациите илюстрират успешно управление, реална оценка на икономическата среда и най-важното – как може да се развива бизнесът в условията на дългогодишна икономическа криза.

В категория “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100лв. приходи от продажби през 2011 г.” – “Станчо Колев” ЕООД, гр. Габрово и “Топ 100 фирми, класирани по максимална величина на печалбата на 100лв. собствен капитал през 2011г” – “Голдън Уест Сийд България” ООД, с. Борисово, обл. Русе получиха приз. Те бяха отличени с  БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота.

На първо място в категория “ТОП 10х6” с печалба и максимални приходи от продажби за 2011г в Националните райони за планиране с плакет и грамота бяха наградени: „Агрикола България” АД гр. Плевен /Северозападен район/; “Стинг” АД , гр. Разград /Северен-централен район/; “Алкомет” АД, гр. Шумен /Североизточен район/; “Аурубис България” АД, гр. Пирдоп /Югозападен район/; “Белла България” АД, гр.Пловдив /Южен-централен район/; “Папас-олио” АД, гр. Ямбол  /Югоизточен район/;.

На първо място в категория “50 фирми, класирани по изменението на финансовия резултат през 2011 и 2010г”, БТПП награди с плакет и грамота –„Неохим” АД, гр. Димитровград.

В категория “Браншова организация” за 2012г за принос при постигане на целите и задачите на БТПП, Палатата отличи с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА «ХЕРМЕС» и грамота – “Браншова организация за текстил и облекло” (БОТО).

За “Регионална търговско-промишлена палата/камара” в системата на БТПП  относно принос при постигане целите и задачите на БТПП, с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота за 2012 г. Палата отличи Търговско-промишлена палата  БЛАГОЕВГРАД.

В категория “Посланик” за 2012 г. с БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота се БТПП награди Н. Пр. Дивябх Манчанда, посланик на Република Индия в Република България.

В категория “Чуждестранен търговски представител” се присъжда БРОНЗОВА СТАТУЕТКА “ХЕРМЕС” и грамота на Михаел Ангерер – търговски съветник, Ръководител служба Търговско-икономически въпроси в Посолство на Република Австрия в България и представител на Стопанската камара на Австрия, за изключителния му принос за активиране на икономическото сътрудничество между Република България и Република Австрия.

БТПП продължава своята традиция да отличава и медия и журналист, които са отразявали ежедневни и актуални икономически теми, позициите на членове ѝ и действията на Палатата за разрешаване проблемите на българския бизнес.

В категория “Медия” за 2012г БТПП награди с плакет и грамота  –  Телевизия Bulgaria On Air – за обективно представяне ролята на БТПП като работодателска организация  в деловия живот на страната, за отразяване на позициите на  членовете и редовно излъчване на новини от ежедневната ѝ работа”.

В категория “Журналист” за 2012г БТПП награди с плакет и грамота Румяна Гочева, журналист от вестник “Сега” – за обективно отразяване на позициите на БТПП и на нейните членове по актуални стопански теми, с ясен сигнал за проблемите на българския бизнес и ролята на БТПП в негова защита.

Основен спонсор на събитието беше Артекс Инженеринг АД. Дружеството е пряк член на Палатата и за поредна година подкрепя инициативата.

Фирми от сектора на винопроизводство и от хранително-вкусовата промишленост представиха своите продукти.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here