Радио Китай за чужбина: Конкурс: „80 години в ефир“

0

По повод 80-та годишнина от началото на излъчванията на радиопредавания за чужбина решихме да съберем и разкажем нашата обща история със слушателите и приятелите ни в България. Каним ви да споделите своите разкази за Китай, за нещата, провокирали интереса ви към нашата страна, култура и хора. Разкажете ни за любим предмет, снимка или спомен от срещата ви с Китай. Може да изпращате клиповете, снимките и историите си директно на нашия имейл или през страницата ни във „Фейсбук“. А ако предпочитате може да ги публикувате направо в профилите си в социалните медии като „Фейсбук“ и „Ютюб“, като не забравяте да тагнете нашата редакция (@Радио Китай).  

 1. Изпратете свои снимки с кратко описание или разказ, или кратко видео ( неповече от 3 минути), свързани с Китай, Радио Китай или водещите на Радиото. Това може да са лични спомени, снимки на предмети в дома, които са свързани с Китай, или от посещения в страната, както и на Радио Китай. Творбите трябва да бъдат изпратени на нашия имейл bul@cri.com.cn или kalojan@126.com. След като го редактираме, може да се публикуват на личните ви страници във Facebook и Youtube, и разбира се ние ще ги пуснем на нашите страници във http://bulgarian.cri.cn/,  Facebook и Youtube. В същото време не забравяйте да тагнете нашата редакция във Facebook (@Радио Китай) и Youtube (@Пътешествие на Изток). Видеата и снимките, които съберат най-много харесвания, ще получат наградата за най-популярни. 
 2. График на конкурса:
  * Срок до 20.10.2021 г.
  * След 1 ноември ние ще качим видеата и снимките на слушателите и българските приятели на специално отделена част на нашата уебстраница.
  * Списъкът с наградените ще бъде публикуван на 1 декември.
 3. Награди:

Награди ще бъдат раздадени в четири категории:

 • Най–популярна творба: ще бъдат наградени трите творби с най-много харесвания в социалните платформи. (Радиото ще ги определи според събраните данни); 
 • Най-добър организатор: Ще бъдат избрани една или няколко организации (от слушателските клубове, институтите Конфуций, Facebook група и други), които са се представили най-добре в конкурса; 
 • Най-добро популяризиране на конкурса: Ще бъдат наградени слушателски клуб, институт Конфуций или Фейсбук група, които са със значителен принос за популяризирането и разпространението на нашия конкурс;
 • Награда за най-голям принос: Ще бъдат наградени слушатели с изключителен принос за насърчаване на приятелството между Китай и България.

Какви ще са наградите? Заради пандемията и други фактори, победителите в конкурса ще получат изящно изработен електронен сертификат от българската редакция на Радио Китай. 

редакция Радио Китай за чужбина

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here