Проектът „Дървото на доброто“: Отличените през август

0

Дигиталната платформа „Стая на доброто“ ще публикува в периода / април-септември/ авторски творби, рисунки, стихотворения, песни, музика, разкази, есета, случки с добри дела. В края на всеки месец, в хода на изпълнение на проекта, ще се представя на аудиторията „Добрина на месеца“, като част от виртуалното дърво на доброто.

А ето и отличените участници в дигиталния сайт „Стая на доброто“  за месец август:

За раздел „Слово“ наградената е младата и толкова забавна поетеса Елица Димитрова, която очаква да излезе от печат  книгата „Подарък за мама, татко и мен“. Така Елица иска да подкрепи всички семейни или несемейни да намерят своя вътрешен мир, обич и желание за добротворство и живот в себе си.

За раздел  „Рисуване“ наградената е 10-годишната Полина Илиева, ученичка в столичното 22 СЕУ „Георги Стойков Раковски“. От малка проявява талант в различни области, който не остава скрит от родителите и приятелите ѝ. Още от петгодишна взима уроци по пиано и музика, а след това представя наученото в детската градина и местното читалище. През септември 2020г. Поли, съвместно с нейната преподавателка по рисуване Сашка Русинова, представят обща изложба на тема „Пътешествия” в Столична библиотека. Поли е артистка, но и харизматична водеща, която бързо грабва сърцата на публиката.

За раздел „Кино/Театър“ са отличени балетните артисти и педагози Блага и Христина Стойчеви. Близначките  покоряват световните сцени  над 20 години. И нищо не е случайно, защото те следват професионалния път на майка си Славея Стойчева, която има дълга преподавателска дейност, а днес води Танцово студио „Класик“ в НЧ „Димчо Дебелянов-1960“.

За раздел „Музика“ е отличена чудесната Фани Михайлова Транчева, родена на 05.12.2008 г. Занимава се с музикално изкуство от 4 годишна при вокалния си педагог Росица Йорданова. През изминалите години Фани и вокалният ѝ ментор обикалят европейските конкурси, с успешни реализирани трофеи и медали. Фани има над 59 медала от участия  в конкурси в над 25 страни, в някои по два пъти, а в Сърбия над 30 пъти. Има няколко тв-формата зад гърба си, като един от тях е в популярното шоу „Пинкове звездице“ в Белград, където стига до полуфиналите.

За раздел „Музика“ има и втори награден  участник. Това е гласовитата 10-годишна Мира Мончева, ученичка на Роси Йорданова в Студио Музика на Музикална агенция Артвойсес. Международните ѝ изяви и награди са от участия в Италия, Турция – първо място, Лас Вегас, САЩ – първо място, Испания – второ място.

Очакваме следващите частници с голяма нетърпение. Ще бъдете отличени и представени.


Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“ с Договор рег.№ ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г., в партньорство с две културни институции в столицата: 59 ОУ „Васил Левски и НЧ „Димчо Дебелянов-1960“.

инж. Миглена Китанова Иванова, управител на фондация „Слънчеви пътеки“ и ръководител на проекта

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here