Парижки бал 2019

0

Като режисьор и хореограф на Парижки бал, заедно с председателя на „Юнион клуб“, г-н Христо Куртев, решихме, че за това издание на бала петстепенното меню ще включва ендорфини, ендорфини и пак ендорфини за всички гости! Както знаете ендорфините са естествения, законен морфин, който се произвежда в тялото на всеки един от нас когато е щастлив!

Да започнем със социалните функции на бала – Ние представяме дебютантите – цвета на българската младеж. Въвеждаме ги в обществото  в стилистиката на творчеството на Джейн Остин и Стендал. Тези млади хора, които виждате, отделиха много от своето време, за да се подготвят в моя балет – балетът на Ефемия Фард да танцуват. И те не само научиха стъпките на валса и тангото,  но и нещо много важно – те се научиха да изразяват емоции, научиха експресията на танца, а тя е заразяваща. Заразява с усещане за щастие! Сред тези млади хора ще видите:

1.Абсолютният виртуоз на цигулка Петър Владимиров, международните му награди и признания са толкова много, че ние не можем да ги изброим. Започва да учи цигулка на 6 години. Ученик е в НМУ „Л.Пипков” в класа по цигулка на Ирина Стоянова. От 2018 година е младши студент в Нов български университет в Класа по цигулка на проф. д-р Марио Хосен.
Носител е на 1-ва награда на Международния конкурс за цигулари в Ниш (Сърбия) 2011 година. Носител е на 3-та награда на Международния конкурс „Млади Виртуози“ 2013 година. През 2013 печели 3та награда на Националния конкурс за пианисти и цигулари – „Панчо Владигеров“ – гр. Шумен.
Носител е на 2-ра награда от Международния конкурс за цигулари – „Проф. Недялка Симеонова“ – 2013 в гр. Хасково.
През същата 2013 печели диплом за Млад Перспективен Цигулар на конкурса за оркестрови инструменталисти – „Добрин Петков“ – гр. Пловдив.
През 2016 печели 2-ра награда на конкурса „Златен ключ“ – гр. Пловдив.
През 2017 печели 2-ра награда при неприсъдена 1ва на Международния Конкурс за пианисти и цигулари – „Панчо Владигеров“ – гр.Шумен.
През 2018 печели 1-ва награда на конкурса – „Орфеева дарба“ – едногодишна стипендия от Министерство на Културата.
Петър Владимиров е бил солист на Камерна Опера – Благоевград и Симфониета София.
През 2019 печели място в състава на Кралския Младежки Концертгебау Оркестър – Амстердам (Холандия).

2.Марио Кръстев – той пее и не само това на всички престижни музикални форуми той с песните си представя уникалната звучност на българските гласове на едно много високо ниво, той получава първите места и награди. Марио се занимава с музика от 4-годишен. Голямо международно признание – REVELATION SPECIAL AWARD. Има десетки награди от конкурси в България, Румъния, Малта, Канарските острови, Англия, Испания, Италия и др. През 2018 г. става полуфиналист в сръбския тв формат „Pinkove zvezdice” след 12 успешно преминати кръга. Занимава се и с актьорско майсторство. Играл е в руския сериал „Вангелия” в ролята на Димитър – сина на пророчицата, и в Народния театър „Иван Вазов” – ролята на пажа в пиесата „Отровата на театъра“. През 2014 г. му е поверена ролята на царевич Феодор от операта “Борис Годунов” в Софийската опера и балет, а по-късно участва и в операта „Борислав”. От 2017 г. е най-младият актьор в “Арт театър” на „Открита сцена на Шипка”, където са му поверени ролите на Тарталя в комедията „Любовта към трите портокала”; на Михо в „Господин… Сеньор… Дон Жуан” и на Умния в „Кучета“, чиято премиера ще бъде през октомври. Отличник е в Испанската гимназия и владее английски, испански и френски език.

3.Йоана Захариева. Тя стана Мис Немска Езикова Гимназия випуск 2019. Йоана владее немски, френски и английски и се занимава с различни видове танци и спортове – уиндсърф, ски, тенис на корт и плуване. Тя е и почетен председател на Съвета на децата в България – официалното представителство на детското мнение в държавата.

4.Светослав Янев. Той е на 16 години, ученик във ЧАЕГ Иван Апостолов с профил ИТ. Участва в училищните отбори по баскетбол и волейбол. Тренирал е плуване, бокс и 7 години кьокушин карате в СК Армеец София. Златен медалист на България през 2015 година. Владее български, английски и немски език.

5.Ахмед Исмаилов. Той е отличник в Американския колеж в София. Тренира футбол и плуване, където покорява нови и нови върхове. Занимава се с актьорско майсторство, където е участвал в няколко постановки. Обича да чете книги от всякакъв жанр.

6.7.Тук са лауреатите от конкурсите по бални танци – Антоана Петрова и Димитър Обесников. Те са отличници в Национална търговско-банковата гимназия. Тренират заедно спортни танци. Участват в състезания и други изяви в цялата страна и извън нея. И печелят награди!

8.Александър Стоицев е отличник в НУККЛИИЕК и активен участник в редица олимпиади по български език, математика, физика, астрономия, химия и биология. От четиригодишен свири на пиано. Играе народни танци в ансабъла към Италианския лицей.

9.Дионисиос Биртахас е наследил гените на два древни народа, Дио (така го наричат всички негови познати) свободно говори български, гръцки, английски и испански. След като преди 18-годишнината си, покори най-високия връх в Европа, Елбрус 5642 м, той си поставя за цел да покорява всички върхове, с които ще се сблъска в реалния си живот. Съчетал авантюристичния дух в екстремните спортове като сноуборд, ветроходство и катерене, 

10.Явор Димчев. Той е състезател е по шах. Играл е и се е състезавал 8 години по тенис на корт. Рисува от 8 години и има картини които са били на изложби. Тренира актьорско майсторство и е участвал в представления. 

11.Теодора Иванова. Тя е отличничка в 18 СОУ и е носителка на две първи награди в конкурси за поезия. Занимава се с класически и модерен балет от 10 години и е награждавана с множество медали от международни състезания. Учила е корейски език, а в момента интензивно изучава японски и английски език. Свири на китара

12.Моника Шаумян Занимава се с класически и модерен балет от 10 години. Вземала е участия в международни състезания и благотворителни събития. Изучава интензивно арменски английски и испански език в 32 СУИЧЕ.

13.Ренета Бурчин. Започва да танцува балет на 3-годишна възраст. Лауреат е на многоженство призови места и отличия от национални и международни танцови конкурси в следните дисциплини: класически балет, характерен и модерен танц, неокласика и танцово шоу. Тя е възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство и с отличен успех. Взима активно участие в Благотворителни събития и олимпиади по биология и интензивно изучава руски и испански език.

14.Тара Шамс, целеустремена ученичка от Американския колеж в София, която ще продължи образованието си в сферата на медицината. Едно от достиженията ѝ в тази научна област е създаването на модел на багдадската батерия, древно електрическо устройство с лечебни функции, което представя на международния научен форум Фижън. Другите ѝ интереси се простират до лингвистиката и фотографията. Още в ранното си детство научава персийски, български, английски и азарски, а сега се съсредоточава върху изучаването на турски и френски. Тя е президент и съосновател на Клуба по фотография на Американския колеж в София. Тара активно използва предоставената й платформа в социалните медии, за да обърне внимание на социалните и екологичните проблеми на нашето време. В последната си ученическа година тя иска да остави незаличима следа в сърцата на своите съученици чрез въвеждането на екосъобразни политики в кампуса на Колежа и образователни кампании по опазването на природата. Тара е също така младши представител на Дентална клиника „Тара”.

15.Константин Куртев. Носител на множество отличия, от международни и национални музикални конкурси: Словения, Италия, Швеция, Гърция и България.

Титулярен участник в камерен състав „Палиев Спаркълс” и Младежка филхармония към Национално музикално училище „Л. Пипков”.

Участия в концерти на Българско национално радио, зала България, Софийска опера, Софийска филхармония, Врачанска филхармония, както и с някои български известни музиканти.

Горд член на фондация Димитър Бербатов – „Даровитите деца на България”.

16. Гергана Вардарова. Тя е възпитаничка на Националния учебен комплекс по култура с изучаване на италиански език и култура. Владее английски, италиански и испански език. Тя е младши посланик на Европейския парламент за България и координатор на Нукк с БЧК и координатор на Шеста териториална организация на Български Младежки Червен кръст, град София. Организира и участва в различни благотворителни събития и изяви. Гергана се занимава с пеене, танци и актьорско майсторство. Българските народни танци са нейното призвание, а балните танци са нейната страст. Печели национални и международни отличия в областта на политиката, икономиката, танците и пеенето.

17. Джоузеф Фард, който е президент на класа си в Американския колеж в София. Капитан е и на баскетболния отбор в колежа. Активно участва в клуба по медицина, защото е правнук на известния лечител д-р Теньо Чаушев. Младши хореограф в балета на Ефемия Фард.

18. Сейф Абулайми е отличник в президентския списък и знаменосец на Американския колеж в София, с над десет години опит в плуването и със сребърен медал по баскетбол с училищния отбор. Развива се не само академично, а и във всяка дейност: пиано, спорт и е полиглот: български, английски, немски, френски и арабски.

19. Фархуд Пишнамази -19 годишен. Студент е по медицина в Медицински университет – София. Средното си образование е получил в Royal Russell School със сертификат A Level във Великобритания. Участвал е в “International Model United Nations” (Великобритания) като представител за 2 години, и е спечелил наградата на “The Duke of Edinburgh’s Award” във Великобритания. Свири на китара и пее. Има диплома от “University of West London”. Владее бойни изкуства и водолазно гмуркане. Участва в “Международна академия командоси”. Владее пет езика: английски, персийски, български, френски и испански.

20. Йоан Михайлов на 17 г. Учил е в НУКК, където е завършил седми клас с отличен успех. Учи в Оксфорд от 3 години, там е завършил 12 GCSE/IGCSE изпита със 8 оценки A* две – A и две – В Има сертификат за експертен оценител на диаманти за България издаден от GIA (Gemological Institute of America). Танцува от около 7 години, първите пет е прекарал в танцово студио, след което продължава да танцува в стил съвременни танци (и др.). Говори 6 езика, български, английски, италиански, испански, немски и руски. Надява се да кандидатства в UCL за математика и изобразително изкуство.

21. Хана Егикян. Отлична ученичка в 91 НЕГ „Професор Константин Гълъбов“, която се интересува от най-различни училищни и извънкласни дейности. Изявява активно участие в разнообразни видове спорт, като най – много и доставя удоволствие да танцува, независимо от стила на музиката. Владее немски и английски език на изключително високо ниво, като е на път да вземе последния сертификат по английски.

Благотворителното организиране на различни събития в помощ на хора с проблеми значително я влече, като същевременно се опитва да се бори срещу замърсяването на планетата. Има интерес към сферата на графичния дизайн, но цели да се реализира като юрист в Германия.

22. Антония Иванова Антонова.
• Председател на ученически съвет към 91. НЕГ през учебната 2018/2019
• Главен организатор на благотворителен бал Cabaret night и Благотворително литературно четене
• Съучредител на Благотворителна организация на софийските гимназии
• Съорганизатор на Модел Република България 2019
• Член на България на младите
• Активно участие в организирането на
– „Sofia school run“- спортно събитие насочено към здравословен начин на живот
– RUN4EU
– Play Games Together-спортно събитие, насочено против агресията в училище
• Участие в international science fair FISSION
• Награда за проект на тема със социално значение от пети конкурс по биология „Биологията- интересна и достъпна“
• участие през учебната 2018/2019 в модул „Талантливи деца“ по химия и опазване на околната среда
• участие на национален кръг по български език и литература 2019 г.
• училищен успех – 6,00

23. Дженифер Артемис Фард е  отличничка в НУККЛИИЕК  /Италиански лицей/. Изявена художничка, печелила множество международни отличия за картините си, както и сребърен медал за рисунка от Зимните олимпийски игри – Ванкувър, Канада. Картините и се продават на благотворителни търгове в полза на социални каузи. Тя свири на пиано и танцува.

24. Мария Тодорова. Започва да танцува балет от много малка. Тя е възпитаничка на Националното училище за танцово изкуство и с отличен успех. Активно участва в Благотворителни събития и олимпиади по биология.

25. Теодора Иванова. Тя е отличничка в 18 СОУ и е носителка на две първи награди в конкурси за поезия. Занимава се с класически и модерен балет от 10 години и е награждавана с множество медали от международни състезания. Учила е корейски език, а в момента интензивно изучава японски и английски език. Свири на китара и участва в благотворителни събития.

26. Савина Димитрова:
– състезател по сноуборд; републикански шампион 2016,2017,2018 и 2019г; международни титли от Австрия; готви се за Олимпиада по сноуборд през 2022 година
– практикува хавайски сърф
– отличник в НУКК
– запален природозащитник

 Мотото ни за 2019г. е: „Парижки бал – платформа за подпомагане и разпространение на българското изкуство!“

Чрез съвместните усилия на членовете на „Юнион“ клуб, на едно от главните ни събития – Парижкия бал ние ще подкрепим създаването на  българска танцовата драма с елементи на мюзикъл  „ЕФЕКТЪТ ГАЛАТЕЯ” в един еклектичен жанр. Публиката на 21 век търси новите форми на изкуство, и ще ги получи, но преоткрити през погледа на  античната трансформация на старогръцките митове.Хореограф на танцовата драма ще бъде Боряна Сечанова.

Подкрепят ни в програмата на бала: оперната прима Розалина Касабова и баритона Феодор Капанов. Очарователната поп певица Цвети Радойчева, също е в нашага програма, както и арфистката Александрина Кушинчанова.Марио Кръстев – младият и изключително даровит певец ще ни зарадва със световни хитове.

Важно е да отбележим и нашите партньори!

Модна къща „Одета“ с дизайнер Донка Лазарчева облича  спектакъла на Парижки бал. Всички тоалети на дебютантките, на дебютантите,  и на дамите от оркестъра са на модна къща „Одета“. Подкрепени сме и от Валерия Лазарчева –„Карнивал фор ю“, Конна база „Нова звезда“. Медиен партньор на Парижки бал е „Хайлайф“. Благодарим и на „Филипов ентъртеймънт“- Николай Симеонов и Емил Филипов.

Членовете на „Юнион клуб“ с нашия председател – г-н Христо Куртев, учредихме две награди, който всяка година ще се връчват на нашите благотворителни събития:

  1. „Голямата награда за журналистика“
  2. „Голямата награда за особени постижения в изкуството“ , която тази година ще бъде с названието:

„Голямата награда за балет“

По този начин резултатът от благотворителността, която гостите ще прояват на Парижки бал ще има видим резултат. В известен смисъл докато те танцуват и се зареждат с огромни дози щастие,  ще подпомогнат не само създаването българската танцова драма, но и представянето и във Франция, Канада, САЩ.

Режисьор и хореограф на Парижки бал, Ефемия Фард