“Арт училище” с I-ва Детска Изложба

0

Бъдещи Пикасовци показват детско творчество на Оборище 10
17 декември – 31 декември
С детска изложба Галерията за модерно изкуство отпразнува на 17 декември успешното завършване на първия випуск млади художници от „Арт училище“. Авторите са на възраст от 3 до 14 години.
Коледната експозиция с детско творчество се откри в рамките на последната  за годината ретроспектива на Хуан Миро, с пожеланието и те да тръгнат по стъпките на великите майстори.
Всички деца получиха от своя преподавател Ангелика Радева Грамоти за завършен I-ви випуск на курс по модерно и съвременно изкуство.
Детският празник продължи с торта и много изненади, а вокална група „Вочереле“ (към Национално музикално училище „Любомир Пипков“) с диригент Татяна Христова, поднесе специален музикален поздрав към младите таланти.
Детската изложба може да бъде видяна до 31 декември, на 2-ри етаж в Галерията.
И през следващата година талантите ще опознават модерния и съвременен свят на изобразителното изкуство.

„Арт училище“
От самото създаване на Галерията, образованието на децата е основен  приоритет в дейността ни, затова влагаме много усилия в развитието на детски  културно-образователни програми.
„Арт училище“ е проект, специално създаден и насочен към малките художници. Серията от семинари (съботно-неделни курсове) по рисуване и история на модерното и съвременно изкуство стартираха в края на месец март т.г.

В арт школата децата рисуват, добиват нови знания, запознават се с големите имена в изкуството, развиват своето въображение и естетически усет…и през цялото време се забавляват!
Съботно-неделната арт школа на Галерията е интересна алтернатива за извънкласните занимания на децата и пълноценното прекарване на свободното им време.
Следвайки практиката на най-престижните музеи и галерии по света, „Арт училище” предоставя изключителна възможност на учениците в школата да творят и опознават шедьоврите на изкуството от края на 19-ти век до наши дни сред уютната атмосфера на галерията, заобиколени от произведения на велики художници като Пабло Пикасо, Салвадор Дали, Хуан Миро, Матис, Шагал и много други.
Най-вълнуващи за малките творци са срещите със световноизвестни артисти под наслов Art Academy. През годината децата се срещнаха лично с имена като  като Робърт Марс, сър Питър Блейк, Mr. Clement.
Курсовете се провеждат всяка събота и неделя от 11:00 до 13:00 часа на Оборище 10. Съботната група е предназначена за деца от 3 до 7 години, а неделната е за деца от 8 до 14 години.

Координати за контакт:
Тел.: 02 943 4000 / 02 946 3000
Сайт: www.modernartgallery-bg.com
Имейл: mail@modernartgallery-bg.com

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here