Balkan Fashion Week 2016

0

Световни модни критици и дизайнери гостуват на Balkan Fashion Week 2016

Италианската модна академия също е част от събитието от 11 до 14 май в зала Рейнбоу Плаза, София

Голям интерес към грандиозния форум на Балканската модна индустрия прояви и един от най-влиятелните световни модни критици – Marcellous Jones, основател на The Fashion Insider.

БАЛКАНСКА СЕДМИЦА НА МОДАТА - 4 СТИХИИ[dropcap style=”flat”]О[/dropcap]свен че е сред най-популярните модни критици в света, той е консултант, телевизионен продуцент и организатор на Сръбската седмицата на модата. Световните модни събития го предпочитат за официален коментатор на съвременната мода и специалист по нововъзникващи европейски модни пазари. От март 2016г. Marcellous Jones e коментатор във вечерните новини от 20:00 ч. по френския телевизионен канал STAR 24.

Специален гост на Балканската седмица на модата ще бъде и Anton Dell – световно известен моден консултант с дългогодишен опит. Консултирал е едни от най-известните марки в света на модата – включително MaxMara, French Connection, обувки Ecco, Mephisto, Miss Sixty, Bench, Gerry Weber, Oilily, Lee Cooper, Lipsy, Mexx и много др. В рамките на Балканската седмица на модата той ще изнесе лекция в Националната художествена академия пред студенти на тема: „Best Export Practice”.

Италианската академия за мода „Accademia Del Lusso” също ще бъде специален гост на Balkan Fashion Week 2016.

Тя е основана през 2005г. в столицата на модата Милано. Нейната цел е да формира основни професионални профили от модния бранш. Студенти, завършили вече академията, ще представят авторски дизайнерски колекции в рамките на Balkan Fashion Week 2016. Академията има вече свое представителство в София с адрес ул.„Будапеща” №60.

Сензацията от тазгодишното издание на New York Fashion Week – Mihaela Teleaga и нейният бранд Catch Michelle, ще бъдат една от изненадите за Балканската седмица на модата. По време на събитието ще бъдат поощрени и талантливите млади дизайнери от Националната художествена академия. Един от студентите ще получи  парична стипендия, осигурена от Зонта клуб „Света София”, част от „Зонта Интернешънъл”.

Водещ и режисьор на модната седмица ще бъде актьорът Ники Сотиров. Негова партньорка на сцената ще е  топмоделът-мениджър на първата частна модна агенция в България „High Level” Христина Маркова.

Медии от всички балкански страни ще отразят събитието.

Модната седмица ще представи дизайнерските постижения на творци от Балканите. Сред ВИП-гостите на форума ще бъдат представители на  дипломатическия корпус от всички балкански страни, както и браншови организации, производители и търговци.

Четирите природни стихии – вода, земя, въздух, огън, ще дефилират  в дните на грандиозното събитие.

Билети за форума на фешън индустрията вече се продават в сайта на Eventim.bg

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here