Великденски панаир на занаятите – София, 26.–29.04.2016г.

0
[dropcap style=”flat”]Н[/dropcap]ационална занаятчийска камара, Регионална занаятчийска камара – София, Общински културен институт Музей за история на София и Българска търговска камара Сан Франциско организират „Великденски панаир на занаятите”. В седмицата преди големия християнски празник Възкресение Христово – от 26 до 29 април, от 10:00 до 20:00 часа, на открито, пред сградата на Музея за история на София майстори от различни занаяти ще покажат своята продукция и някои от съкровените тайни на своя занаят.

Официалното откриване на Великденски панаир на занаятите ще се състои на 26 април 2016г. от 10:00 часа с приветствия и празнична програма. В програмата е предвидено специалното участие на учениците от Каменоделното училище (Професионална гимназия по каменообработване) – Кунино, единствено по рода си училище на Балканите.

В панаира на занаятите участие ще вземат майстори-занаятчии, членове на регионалните занаятчийски камари, представители на различни занаяти, като изработване на художествена керамика, художествено плетиво, шапкарство, рисуване върху коприна, накити, изработване на национални костюми и др. По време на панаира повече от 10 занаятчии ще направят демонстрации на своите занаяти, а в четвъртък, на 28 април, когато по традиция се боядисват великденските яйца, ще се покаже как може да се изпишат яйцата, за да станат още по-красиви.

занаятиОрганизаторите имат за цел това начинание да се превърне в традиция и българските занаятчии да получат възможността да представят своите умения и майсторство в навечерието на големи празници.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here