Чартърни полети свързват България и Мароко

0
В средата - Латифа Ахарбаш, вляво - Халид Мими.

Очаква се двукратно увеличение на посещенията на българи в африканската държава

Интересът на марокански туристи и бизнесмени към България също ще се повиши

[dropcap style=”flat”]О[/dropcap]т септември чартърни полети ще свързват България и Мароко. Досега директна връзка между двете страни нямаше, което затрудняваше двустранните посещения. Това стана ясно при представянето на първата чартърната верига между двете държави от представители на Кралство Мароко и туроператора „Onex Tour“.

„Наличието на туристическа връзка между Мароко и България е много важно не само заради културата на двете страни. Сигурна съм, че и мароканските туристи ще започнат да посещават България, а интересът на хората от професионалните среди ще се увеличи. България не е толкова позната, но има прекрасен и позитивен имидж“, отбеляза мароканският посланик у нас Латифа Ахарбаш.

В средата - Латифа Ахарбаш, вляво - Халид Мими.
В средата – Латифа Ахарбаш, вляво – Халид Мими.

Мароко е най-посещаваната африканска държава, дори пред Южна Африка, и е на първо място през 2015г. с над 10,3 млн. туристи. Посланикът посочи, че страната не е далече като разстояние от България, става все по-позната и интересът сред българите расте.

Полетите ще са през седмица до курортния град Агадир, като от там опциите са две: Морска почивка в самия Агадир с възможност за допълнителни еднодневни екскурзии или обиколка през имперските градове – Маракеш, Фес, Бени Малал, Казабланка и т.н. Хотелите са избирани на място. Те са подбрани така, че да предлагат all inclusive, защото практиката показва, че това са предпочитанията на българите, посочи управителят на „Onex Tour“ Ася Караманова.

Ася Караманова
Ася Караманова

„България е много важна за нас. Ние непрекъснато се срещаме с хора от всички слоеве на обществото тук и знаем, че има много голям интерес. И не мога да проумея, защо от Румъния, която е съседна държава и има сходно социално и икономическо развитие, пристигат повече туристи. 15 000 румънци посещават Мароко годишно“, каза още Ахарбаш.

За сметка на това според данните едва около 6000 българи пътуват до кралството. Тези числа могат бързо да се удвоят и дори утроят, отбеляза от своя страна директорът на Националния туристически център на Мароко за Източна Европа Халид Мими. Той допълни, че властите в Мароко и посолството в България ще направят всичко възможно това да се случи.

„Отличното сътрудничество между „Onex“ и мароканският център за туризъм даде много добри плодове и благодарение на него ще имаме туристическа обмяна, което за мен е много обещаващо начинание“, отбеляза още Латифа Ахарбаш.

Посланикът подчерта, че Мароко не е засегнато от Арабската пролет и в момента е с висока степен на сигурност и политически стабилна.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here