Студенти организираха единственото българско кариерно изложение в чужбина

0

Четвъртото издание на единствения по рода си кариерен форум за българи в чужбина BG Careers Fair срещна над 160 български студенти с топ работодатели.

Pic1[dropcap style=”flat”]С[/dropcap]ъбитието се състоя на 12 март в българското посолство в Лондон. Организира се изцяло на доброволни начала от сдружение „Български кариерен форум“.

Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и стаж в България и да предостави възможност на работодателите да намерят квалифицирани кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им покажат опциите за кариерно развитие, свързвайки ги с най-желаните работодатели.

Повече от 20 работодатели се включиха в събитието като преобладаващата част от тях са от сферата на IT, банковата и хранителна индустрия като Melexis, PPD, Винпром Пещера, Sutherland Global Services, VMWare, VP Brands International и Unicredit Bulbank.

“Интересуваме се от възможностите, които имаме в България. Ако решим да се върнем, искаме избора ни да е информиран”, споделиха участничките Симона и Мирослава по време на форума.

„Определено има какво да се прави в България и определено има нужда от млади хора, които да се върнат,’’ каза Юлия Прухтович, ръководител отдел Човешки ресурси на ПроКредит Банк.

Pic2В предишните три издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

Събитието се организира с помощта на българското посолство в Лондон, Тук-там, Заедно в час и българските общества във Великобритания и Германия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here