SOFIA FASHION WEEK 2015: Модна къща „Жени стил” представи колекция есен/зима 2015–2016 „Готик мода и поп-арт”

0

Модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова представи колекция есен/зима 2015–2016 на тема: „Готик мода и поп-арт”. Лице на колекцията е Андреа Стефанова.

Събитието се състоя в зала „Сигма” на Парадайс център. Гости на ревюто бяха представители на модния, културен и бизнес елит, сред които: посланиците на Полша, Катар, Сърбия и Судан, Царица Маргарита, Виолина Маринова – председател на Управителния съвет и главен изпълнителен директор на банка ДСК, Светлана Шаренкова, Ширин Местан, Емилия Масларова, Ана Сендова, Весела Драганова, проф. д.н. Любомир Стойков, д-р Елиза Георгиева, Богдан Томов, Тодор Славков, актрисите: Татяна Лолова и Евелина Борисова, Павел и Едита Цветкови, дизайнерките Жана Жекова и Веселка Крачунова, Кристина Патрашкова, Валерия Велева, Милена Милотинова, Вихра Петрова и други.

Модните облекла от колекция „Готик мода и поп-арт” разказват история – те са за жени, които намират своята женственост, експериментирайки със силуета, цветовете и материите. Моделите са насочени към дамите, които искат да изразят индивидуалността си, повече отколкото искат да се трансформират в жени, които другите биха искали да видят в представите си.

Зимата на 2015–2016 година е за експерименти, комбинирайки неочаквани облекла, играейки си с текстурата на материите и принтовете. Този начин на обличане изисква увереност в избора.

Колекцията за сезона е вдъхновена от два ярки стила в историята на модата. Единият е готик стилът на обличане, в който съществуват много субкултури, но водещото при него е изразяването на собствения стил и индивидуалност, чрез черни дрехи или дрехи в тъмни нюанси.

Черно яке или сако разиграно с пеплум в талията се комбинират с малка черна рокля, пола или панталон. Материите, които са използвани за ежедневните облекла и бизнес костюмите, са: вълна, трико, кожа, ръчно тъкани тъкани, наподобяващи черга, също и материи, изработени по нови технологии, правещи ги да изглеждат релефни и плътни.

При тези облекла за закопчаване като акценти са използвани метални ципове.

Смокингите с панталони с разнообразен силует, наподобяващи мъжка визия и съчетани с бели ризи, са изключително актуални за сезона.

Вечерните облекла в този стил са малки черни рокли и дълги черни рокли. Някои модели са разкроени и с набор в талията, други са прави с дължина до коляното. При тях са характерни дългите ръкави и съчетаването на няколко вида дантели.

Дългите официални рокли са изработени в комбинация от коприна и дантела, също и от бродирана мрежа.

Черните облекла, характерни за готик модата, се разнообразяват с облекла вдъхновени от поп-арт културата. При тези облекла са използвани ярки цветове като тюркоазено, зелено, турско синьо и лилаво. За тях са характерни абстрактните, дори сюреалистични принтове, също и принтовете взаимствани от масовата култура.

Целта на тези модели е да изненадват и да правят жените забележими. Нуждата за удовлетвореност се изразява върху облеклата във вид на ярки картини или необичайни детайли. В една дреха се съчетават вълнени и копринени платове с един и същи принт. При някои от моделите като допълнение е добавена дантела и тафта.

Като контрапункт на черния готически стил, стилът поп-арт в колекцията е микс от цветове с необичаен закачлив рисунък, за който е характерно, това че няколко отделни елемента, извадени от оригиналния си контекст, се наслагват върху един плат и дреха. Миксирането на принтове с различна пропорция, правят дрехите да изглеждат по-интересни.

От тези платове са изработени манта, сака, рокли, поли, ризи и панталони, които могат да се комбинират както по между си, така и с дрехи в дюс.

Материи: вълна, кашмир, кожа, шифон, коприна, тафта, дантела, трико;

Цветове: черно, тюркоаз, зелено, турско синьо, лилаво, бяло.

 

Модели от колекция „Готик мода и поп-арт” на модна къща „Жени стил” с дизайнер Евгения Живкова.
Фотограф: © Алекс Манчев
Манекени:
Модна агенция „Визаж”

Прически: Тодор Тошев, Силвия Тошева, Весела Тошева
Грим: Любомир Николов

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here