„Челопеч – съкровищницата на България”

0

На 16 май в актовата зала на ОУ „Свети Свети Кирил и Методий”, село Челопеч бе представена новата книга на писателката Виолета Овчарова – „Челопеч – съкровищницата на България”, в съавторство с Васил Добромиров. Книгата е тринадесета поред белетристична творба на Виолета Овчарова, съставена от новели и разкази, в които с високо художествено майсторство са изградени образите на 20 видни челопечани. Издадена с финансовата подкрепа на Община Челопеч, книгата бе посрещната с огромен интерес от жителите на рударското селище.

Специален гост на литературната вечер бе Снежана Тодорова – председател на Съюза на българските журналисти, чийто член е и писателката. Госпожа Тодорова сподели радостта си от издаването на книгата и сподели пред множеството почитатели на авторката, че тя е заслужил автор на художествена литература за деца и възрастни и, че хора като нея трябва да прославят родината ни.

Ето какво сподели Виолета Овчарова:

[quote]Челопеч може и да е известен като най-голямото златно находище в Европа, но истинското му богатство са хората. Селото е дало живот на достойни личности, заслужаващи поклон. И в тази книга са разказани съдбите на именно такива хора, оставили ярък отпечатък в историята на селото. Много и драматични са описаните събития, ала всеки непредубеден изследовател ще открие истинското злато в гърдите и сърцата на челопечани. Те несъмнено са несметното богатство на своето селище.[/quote]

По желание на Виолета Овчарова книгата ще бъде дарена на всички областни библиотеки в България, библиотеките в региона на Средногорието, Столична библиотека, на всяко едно домакинство в Челопеч /600 са домакинствата в селото/ и, разбира се, на Народна библиотека „Иван Вазов”.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here