ИЗДОКАРАЙ СЕ, Арт-фланелки в ограничен тираж, ИСИ София, 21.12.2013 – 11.01.2014г

0

F-KalinSerapionov[col2]Фланелката, тениската, тишъртката е вид облекло, което носят всички и навсякъде по света – мъже, жени, деца, милионери, сезонни берачи на реколти… Това е един от символите на равенството и свободата от социални условности. Произвежда се и от световноизвестните брандове, и от неизвестни цехове нейде из Далечния Изток. Чест артикул са и в музейните магазини, продаващи предмети – спомени за музея.[/col2]

Предпразничният ни проект „Издокарай се” предлага фланелки в различни размери и цветове, допълнени и „разкрасени” от някои от най-известните съвременни български художници. Фрагментите и цитатите от добре познати на публиката тeхни творби, както и специално направеният за случая дизайн, се отпечатаха в изключително малък тираж, но остават достъпни за всички, интересуващи се от съвременно изкуство.

ИСИ-София предлага на вашето внимание поредната – трета – коледна изложба от програмата си „Музейни сувенири”. След „Музейните сувенири на несъществуващия музей за съвременно изкуство”, 2011, „Магнит и антимагнит”, 2012, и тази година ИСИ-София продължава да популяризира съвременното изкуство у нас – в подходяща за коледните и новогодишните празници форма.

Участват: Боян Петрушевски, Вероника Цекова, Димитър Солаков, Иван Мудов, Искра Благоева, Калин Серапионов, Калина Димитрова, Кирил Прашков, Красимир Терзиев, Лубри, Лъчезар Бояджиев, Мариела Гемишева, Недко Солаков, Правдолюб Иванов, Самуил Стоянов, Светозара Александрова, Стела Василева, Стефан Николаев.

Откриване – 20 декември (петък), 18.00 ч.

Куратор: Яра Бубнова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here