Млади артисти подкрепят донорството с изложба

0
[pullquote]Откриване: 07.10.2013, Народен театър „Иван Вазов“, 17:30 часа, За повече информация: www.bgdonor.com[/pullquote]С изложбата #хаштаг в центъра на София ще бъде открита Седмицата на донорството, която се провежда в от 7 до 21 октомври. Двадесет авторски пана, посветени на благородната идея на донорството и трансплантацията, ще бъдат показани в продължение на две седмици в Градската градина пред Народния театър „Иван Вазов“. С тях група млади български артисти отправят своя апел за по-добра здравна култура без предразсъдаци.

Изложбата, която обединява живопис, монотипия, рисунка и дигитално изкуство, ще бъде придружена от  информационни табла по проблемите на донорството и трансплантацията в България. Събитието е част от Националната кампания в подкрепа на донорството и се осъщестява под егидата на Столична община, Министерство на здравеопазването, Изпълнителната агенция по трансплантация и информационния сайт BGDONOR.com.

Седмицата на донорството е организирана по повод Европейския ден на донорството -12 октомври. Освен в София тя ще бъде отбелязана и в градовете Плевен, Сливен и Бургас. В рамките на седмицата ще бъдат организирани спортни състезания за трансплатирани и диализарини, парад на донорството и вечер на донора, фотоателие, инфо-кът и дискусии по проблемите на донорството и трансплантацията в България.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here