За произхода и еволюцията на яйцеклетката

0

За произхода и еволюцията на яйцеклетката” е заглавието на лекцията на проф. Масимо Мацини, която ще се състои на 10 май 2013 г. от 15.30 ч. на Главната сцена на Театър „София”. Лекцията ще бъде с образователен характер и затова е подходяща за млада и друг вид публика.

 

Проф. Мацини заема длъжността аташе по научните въпроси в Посолството на Италия във Варшава от 1 февруари 2007 г. Дипломира се с отличие в Университета в Сиена и, освен настоящата си длъжност като експерт, преподава зоология в Университета Туша във Витербо. От 30 години работи над  половите клетки (яйцеклетки и сперматозоиди) с най-модерните сканиращи електронни телескопи. Той е автор на над 350 статии в национални и международни издания.

 

Събитието се осъществява от Италианския културен институт в София в рамките на 3-тото издание на Софийския фестивал на науката, който ще се проведе от 9 до 12 май 2013. Негови организатори са Британският съвет и Форум Демокрит, под  патронажа на Министерството на образованието, младежта и науката и с подкрепата на българската фирма Walltopia. Откриването ще се състои на 9 май от 17.00 ч. в Театър „София” със спектакъла „125 секунди”, посветен на 125-годишнината на СУ „Св. Климент Охридски” и ще бъде с участието на 12 млади учени.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here