Wizz Air ще назначи 100 души като част от кабинния си екипаж в България до края на 2022 г.

0
Стартирай кариера в Wizz Air.

АВИОКОМПАНИЯТА ТЪРСИ КАКТО КАДРИ С ПРЕДИШЕН ОПИТ, ТАКА И ТАКИВА БЕЗ, И ПРЕДЛАГА КОНКУРЕНТНА ЗАПЛАТА, ОБУЧЕНИЕ ВКЛЮЧИТЕЛНО ЗА ПИЛОТИ, БЕЗПЛАТНИ БИЛЕТИ И РАЗНООБРАЗИЕ ОТ СОЦИАЛНИ ПРИДОБИВКИ

2 юни 2022 г., София – Wizz Air, най-бързо развиващата се авиокомпания в Европа и водещият авиопревозвач в България, планира да назначи 2000 нови члена на кабинния екипаж и над 800 нови пилоти в мрежата си до декември 2022 г. 100 души ще бъдат наети само в България тази година като част от местния кабинен екипаж. Това обяви днес Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air, по време на медийно събитие в София, на което коментира амбициозните планове за растеж на превозвача. Разширяването на екипа на Wizz Air ще помогне на компанията да постигне целта си да оперира с 500 самолета и 20 000 души екип до 2030 г., а на локално ниво ще подкрепи развитието на туризма и икономиката в България.
Ентусиазираните кандидати, които винаги са мечтали за вълнуваща кариера в небето, могат да се присъединят и да кандидатстват лично за член на кабинния екипаж на WIZZ, като следят тук за предстоящите дни за набиране на кадри в техния град и се регистрират предварително за тях. Желаещите могат да кандидатстват за отворените позиции и в двете бази на Wizz Air у нас – във Варна и в София, като следващите събития за кандидатстване за член на кабинния екипаж са на 3 юни във Варна, на 9 юни в Бургас и на 9 юни в София.

Wizz Air приема кандидатури както от хора с предишен опит като кабинен екипаж, така и от такива без никакъв досегашен опит. Авиокомпанията ще осигури професионални обучения на всички избрани кандидати, които продължават между четири и шест седмици, в зависимост от опита им, а новоназначените ще получават финансиране през целия период на обучението. Като компания, отдадена на това да предоставя висококачествено обслужване на клиентите, Wizz Air има стриктни критерии, за които следи при процеса за подбор на кадри, като например: да са навършили 18 години, да достигат 210 см изправени на пръсти, да имат завършено средно образование, да владеят свободно – писмено и говоримо – английски и български език, и да могат да плуват. Пълните изисквания можете да прочетете тук.
След като новите кадри се присъединят към Wizz Air като пълноправни членове на кабинния екипаж, те ще се радват на конкурентна заплата, удобен месечен график и разнообразни възможности за професионално развитие, като програмата „Cabin Crew to Captain“ на Wizz Air, която дава възможност на съществуващите членове на кабинния екипаж да преминат през обучения за получаването на лиценз за търговски пилот. Кабинният екипаж на Wizz Air също може да се възползва от отстъпки за полети и бонуси от самолетни билети за семейството и приятелите си, за да могат да пътуват по света и да създават незабравими спомени.
Днес по време на медийно събитие Андраш Радо, старши мениджър за набиране на кабинен екипаж в Wizz Air, коментира: „Кариерата в авиоиндустрията е една от най-мечтаните професии в цял свят, така че – ако винаги сте мечтали за кариера в небето, вълнуваща работна среда, конкурентна заплата и да се събуждате всяка седмица в различна дестинация, Wizz Air е компанията, в която трябва да кандидатствате още днес! България винаги е била един от най-важните пазари за нас и затова имаме сериозни амбиции за ръст именно тук, като в момента търсим 100 нови члена на кабинния екипаж. Щастливи сме, че така ще може да допринесем за развитието не само на местния туризъм, но и на пазара на труда и икономиката. С голямо вълнение очакваме ентусиазирани и мотивирани кадри на нашите отворени дни за набиране на кандидати, за които кариерата с Wizz Air ще е една сбъдната мечта.“
Wizz Air инвестира сериозни средства и усилия и в търсенето и обучението на пилоти, като повече за това може да прочетете на сайта на Wizz Air Pilot Academy. Академията за пилоти Wizz Air Pilot Academy стартира през 2017 г., за да предложи на младите хора с малък или никакъв летателен опит уникалния шанс да получат лиценз за търговски пилоти и перспективата да работят в авиокомпанията. Това е възможно, благодарение на висококачественото обучение за пилоти, стартиращо от нулата в партньорство с опитни летателни училища и в съответствие със стандартите за обучение на Wizz Air.

* * *


За Wizz Air

Wizz Air, най-бързоразвиващата се нискотарифна авиокомпания в Европа, оперира една от най-младите флотилии в света, състояща се в момента от 154 самолета Airbus А320, А321, А320neo и A321neo със средна възраст на самолетите от 5 г. Авиокомпанията има поръчани общо 329 самолета Airbus neo, които предлагат последните в индустрията авиационни технологии и двигатели от следващо поколение и са в основата на целта на авиокомпанията да достигне флотилия от 500 самолета до 2030 г. и непрекъснатия ѝ ангажимент към устойчивост. В Wizz Air екип от авиационни експерти предоставя висококачествено обслужване и много ниски цени на билетите, което прави Wizz Air предпочитаният избор на 10.2 милиона пътници през последните 12 месеца за финансовата година, приключваща на 31 март 2021 г. Wizz Air е листната на Лондонската фондова борса под тарифен номер WIZZ. Наскоро компанията бе класирана в топ 10 на най-безопасните авиокомпании в света за 2022 г. от AirlineRatings.com – единствената световна агенция за безопасност и рейтинг на авиокомпаниите, а също и бе обявена за Aвиокомпания на 2020 г. от Air Transport Awards – най-желаното признание, която авиокомпания или отделна личност може да получи. Wizz Air бе обявена и за най-устойчивата компания в авиоиндустрията през 2021 г. от списание World Finance.
За повече информация:
M3 Communications Group, Inc, 088 449 5950wizzair@m3bg.com
Андраш Радо, Wizz Air Group, communications@wizzair.com

Follow us on Twitter: @wizzair
Follow us on Facebook: @wizzaircom
Follow us on Instagram: @wizzaircom
Follow us on LinkedIn: Wizz-Air

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here