Балет „Арабеск“: Огледало на времето

0

Съвместен проект на Балет „Арабеск” и  „Креди Арте” ООД

Съвременен свят – многообразен, объркан, пренаселен от хора и шум. Невъзможно е да останеш сам, но всъщност си много САМ. И все повече се затваряме вътре в себе си,  докато застанем пред едно обикновено огледало и не можем да разпознаем образа, който виждаме отсреща.

„Ако огледалото наистина е врата към други пространства, готови ли сме да прекрачим границата, да преминем отвъд, без да се загубим, без да продадем душата си, без да изгубим пътеката за връщане. Имаме ли смелостта да направим важните крачки към истинската си същност, да застанем беззащитни пред всички свои демони и да се преборим с тях, заобиколени от спомени, страхове, надежди или просто несбъднати желания – за да се впишем в света около нас и да продължим напред, независимо от раните, загубите и проблемите. Просто, защото все още ни има.“ – Димитър Кабаков

  • Музика – Петя Диманова: Тя е вокален педагог в НАТФИЗ „Кр.Сарафов”. Работила е като композитор, студиен музикант и изпълнител в музикална къща ”Stars company” Милано, Италия, а така също и като музикант в „Софийска филхармония”. За музиката към постановката „Макбет” 2008 получава ежегодната награда за оригинална театрална музика „Маестро Димитър Вълчев”.
  • Хореография – Асен Наков: Той е най-перспективният млад хореограф на Балет „Арабеск”, дългогодишен премиер-солист на трупата и преподавател по съвременен танц.  Носител на „Кристална лира” за върхови постижения в танцовото изкуство за 1999 г. Спектаклите му „Необходима поносимост” и „Паралелна реалност”, “The Bingo Project” са в репертоара на балет „Арабеск”, а със  спектакъла му „Малки правила” става носител на наградите на публиката и на журито на VІІІ конкурс за съвременна хореография „Маргарита Арнаудова”.
  • Сценография и костюми – Димитър Димитров: Сценографът Димитър Димитров е реализирал редица проекти за куклен и драматичен театър не само в България, но и в чужбина. Има богат опит в областта на дизайна, керамиката, графиката, живописта и пластичните изкуства. Носител е на награди от международни и български фестивали.
  • Драматург – Димитър Кабаков
  • Репетитор –  Олеся Пантикина
  • Участват – Виктория Петрова, Даниела Иванова, Елизабет Якимова, Таня Кацарова, Васил Дипчиков, Светлозар Тинев, Стефан Вучов, Филип Миланов

Мая Михайлова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here