Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“

0

Проектът „Дървото на доброто“ на фондация „Слънчеви пътеки“ е одобрен и финансиран от Столична програма „Социални иновации“ с Договор рег.№ССД21-ДГ566/09.04.2021г. до 16.10.2021г. Партньори по проекта са две културни институции в столицата: 59 ОУ „Васил Левски“ и НЧ „Димчо Дебелянов-1960“.

Проектът цели подобряване качеството на живот и социалното включване на уязвимите групи – ученици и младежи чрез прилагане на иновативна дигитална форма за изява – „Стая на доброто“. Дейностите по проекта са:

  1. Сформиране на екип по проекта, подготовка и разпределение на задачите.
  2. Творчески изяви по теми на уязвими групи от деца и младежи в дигитална форма. Дейността включва публикуване всеки месец (април–септември) на различна тема и форма/ съдържание (рисунки, стихотворения, разкази за доброто, случки, есета, песни, музикални произведения), следва обобщаване и публикуване на творбите в „Стая на доброто“.
  3. Организиране и провеждане на събитие на открито – „Ден на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност – 24 май“ на сцената – градинка на НЧ „Димчо Дебелянов-1960“, при спазване на всички законови и здравни мерки за дистанция.
  4. Социалните иновации – от идеи към перспективи. Екипът по проекта съвместно с представители от партньорските организации до трима души ще отличат най-добрите творби, публикувани в сайта.
  5. Изготвяне на книжка с отличени творби на участниците в „Стая на доброто“ по проекта за социални иновации „Дървото на доброто“.

инж. Миглена Иванова,
управител на фондация „Слънчеви пътеки“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here