Премиер фестивал на храните 2012 е в разгара си

0

Храненето е важна част от стила и начина на живот на съвременния човек. Храненето е наука. Храненето е преди всичко отговорност. И ако сте от хората, на които не им е безразлично с какво се хранят и които са поне  малко отговорни към собственото си здраве,  не бива да пропуснете възможността между 2 и 11 ноември да отскочите до Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт в Банско, където се провежда първият Премиер фестивал на храните 2012.

Домакин на събитието е 5-звездният хотел Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт. Той е разположен в подножието на величествената Пирин планина в един от най популярните зимни курорти в Европа Банско и е член на Small Luxury Hotels of the World.
Всяка една от 114-те просторни стаи е с прекрасно обзавеждане и е проектирана като място, където изтънченият стил и лукс създават една уютна, спокойна и отпускаща атмосфера. Колекцията “Premier” представлява уникална селекция от стаи за онези, които желаят най-доброто, и предлага изключителен дизайн, италианска мебелировка и прекрасен изглед към Пирин планина.

Най важното е, че в Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт приемат и посрещат гостите си като  свои приятели и денонощно им предлагат  всичко, от което биха имали нужда.

Хотел Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт разполага със СПА център, който е разположен на площ от 500 кв.м., където можете да се погрижите за своето здраве, премахвайки стреса и напрежението. СПА център “Виктория” е част от единствената  азиатска СПА верига у нас, където ще Ви посрещне интернационален екип от специалисти от остров Бали, Филипините и Тайланд. Огромното разнообразие от масажи и процедури ще ви пренесат в екзотичния свят на Изтока и ще ви откъснат от забързаното ежедневие.

Десет от най известните и виртуозни Шеф-готвачи на България, между които Жоро Иванов, Ивайло Петров, Ради Стамболов, Сидония Радева, Боби Паунов, Георги Георгиев се събраха  на едно място, за да покажат  феноменалните резултати, които могат да постигнат в кухнята,  когато разполагат с качествени продукти , отговарящи на европейските стандарти ,  повечето от които са биологично произв0дство. Те са овладели до съвършенство тънкостите на кулинарията и са сред малкото професионалисти, които притежават сериозни  знания и умения и приготвят чуждестранна кухня  по автентичен начин. Смело навлизат и в дебрите на молекулярната кухня, като с лекота променят агрегатното състояние на продуктите. Имат харизма и могат  да превърнат всяко ястие в произведение на изкуството с висока хранителна стойност.

Вашият слух, зрение, обоняние и осезание ще  тържествуват, докосвайки се до   една иновативна кухня, технологии и тенденции, обединяващи законите на кулинарията с тези на химията и физиката.

Ще можете да  се наслаждавате на нежното жужене от изпаряващият се течен азот докато майсторите сладкари  като истински алхимици приготвят сладолед   от истинско мляко, яйца, сметана, ванилия, шоколад без консерванти и стабилизатори.

Очарователната Камелия Воче ежедневно радва гостите на фестивала с медения си глас и стилните си изпълнения. Тя е не само талантлива изпълнителка, но и запален кулинар. Съвсем скоро тя издаде кулинарно-биографична книга ”В кухнята с Камелия Воче” и тук на фестивала се чувства съвсем в свои води.

Намерението на организаторите  от Euro-Toques България и Премиер Лъкшъри Маунтин Резорт  е Гастрономически фестивал Премиер да се превърне в ежегодно събитие, което да изкушава с храна, която не омръзва, с цел да възпитава едно ново, отговорно отношение към храненето.

Гергана Цветанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here