И по време на пандемия, музиката не умира

0

Фани Транчева: „Моето семейство е винаги до мен“

Здравейте, Фани! Днес всички сме изправени пред  предизвикателството на века – пандемията. Това промени обичайния ритъм на живот. Стоим си вкъщи, пазим лична хигиена, учим, работим от домовете си. Споделете вашия опит за обучението онлайн?

Здравейте! Благодаря за поканата и пожелавам на всички много здраве! Знайте, че заедно ще преминем и през това! Всичко, което казвате, да спазваме го. Като стоим и учим в домовете си. Аз съм 11-годишна е се обучавам дистанционно. Ние нямаме друга алтернатива в този момент. Благодарение на технологиите, не изпускаме от учебния материал и можем да учим системно.

Зная, че представяте ваши музикални клипове в социалните мрежи, а това вероятно е естествената връзка с любителите на изкуството? Разкажете повече за това…

Да, запознавам много хора с песните си от концерти и музикални състезания у нас и в чужбина. Смятам, че музиката е предназначена не само за хората на изкуството, но и за всички, които искат да открият себе си в текстовете, музиката, арнжиментите. Мисля,че никой не би си представил света без музика..

Кои са  близките ви  хора, които стоят непрекъснато до вас през годините? Моля да споделите за вашите родители, приятели, преподаватели…

Моето семейство е винаги до мен. То непрекъснато ме подкрепя  не само в областта на музиката, но и във всичко, с което се захвана. Много съм задължена на музикалният си педагог Роси Йорданова, без която не бих направила нищо като изпълнител. Благодарение на всички мога да се усъвършенствам, да стигна до големите сцени в Европа и да печеля престижни награди. Да не забравим и публиката, моите последователи, тези с които се виждаме на живо, в социалните мрежи. За което им благодаря сърдечно!

Учебната година ще се проточи, ще се отложат вероятно и планираните ви творчески ангажименти. Какво мислите да правите?

Вокалният ми педагог Роси Йорданова организира концерт, на който ще представя най-новите си песни. Всеки момент ще стане ясна датата и часа на изданието.

На какво  учи пандемията всички нас?

Определено ни учи на повече хигиена и предпазливост. Надявам се,че след карантината, ние трябва да престанем да замърсяваме природата и въздуха, да се грижим и бдим за това!

Какво ще кажете да завършим оптимистично за читателите на сп. „Черно и Бяло“?

Пожелавам на читателите на сп. „Черно и Бяло“ много здраве, повече контрол и спазване на правилата!

Биографична справка:
Единадесет годишната Фани Транчева пее от 4-годишна при музикалния педагог Роси Йорданова.
Към момента има над 100 участия в концерти в България и различни държави, 47 международни награди – сред които Grand Prix в Рим,Италия; Одеса,Украйна; Кишинев, Молдова; Испания/Барселона/; Чехия /Прага/.
Печели първи места за участията си във Великобритания (Лондон), Русия (Москва) ,Испания (/Тенерифе), Португалия, Малта, Италия, Румъния, Сърбия, Албания, Турция и др.
Финалист в сръбското телевизионно шоу „Пинкове звездице”, става любимка на публиката за цели 3 сезона.
Преди 2 години френско-немската телевизия TVArte снима специален филм за нея и нейната кауза „Дете помага на дете” за събиране на средства.
Новите песни на Фани са по стихове на майка й Антония Господинова и по аранжимент на Константин Томов.
Талантливата девойка е канена да изпее „Притурила се планината“ по повод откриването на историческия парк в община Ветрино. Гостувала е във всички национални телевизии.
През 2019-та спечелва приз за есе „Думи за обич”, в подкрепа на незрящите деца.

Интервюто взе Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here