#ВкъщиСъмИЧета

0

Радостина Николова гостува във Враца в онлайн разговор на Международния ден на детската книга

Детската писателка и съосновател на издателство „Мармот“ Радостина Николова ще бъде специалният гост, с който Регионална библиотека „Христо Ботев“ – Враца и сайтът „Аз чета“ ще отбележат Международния ден на детската книга. Тя ще участва в онлайн разговор, част от кампанията на най-големия сайт за четене и книги в България – #ВкъщиСъмИЧета, на 2 април от 15 часа.

Срещата ще се излъчва на живо на Facebook страницата на врачанската библиотека, а за стрийминга ще се погрижи екипът на „Аз чета“. Кампанията #ВкъщиСъмИЧета цели да направи стоенето вкъщи много по-леко и приятно, като осигури платформа за авторите, които искат да представят своите книги в онлайн разговор. Тя подкрепя и важната връзка между издатели, автори и читатели, която не бива да губим по време на криза.

Радостина Николова бе обявена за „Писател на годината“ на Столична библиотека за детска литература за 2019 г. Тя е и трикратен носител на националната награда „Бисерче вълшебно“, в която гласуват само деца. Автор е на поредицата „Приключенията на мотовете“, заедно със своя съпруг Андрей Михов. Създава още картинните книги „Моите красиви рога“ (с илюстрации на Мелина-Елина Бондокова) и „Кико без крила“ (илюстрации – Матея Аркова) и детския роман „Шантавѝя до шия“. Заедно с актрисата Йоанна Темелкова и Мирена Керезова, създател и главен редактор на първия в България информационен сайт за театър – LoveTheater.bg, подготвя и детска театрална постановка, вдъхновена от поредицата за мотовете. Очаква се да бъде на театралната сцена до края на 2020 година. Радостина Николова провежда различни инициативи в периода на извънредното положение, включително безплатно електронно съдържание на сайта на издателство „Мармот“, онлайн четения на живо и други.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here