Турската авиокомпания стартира полети до китайския град Сиан

0

Turkish Airlines започва да оперира полети до Китай през 1999 г., като първата дестинация на превозвача там е Пекин. Сега авиокомпанията добавя и Сиан към полетната си мрежа, като градът става четвъртата дестинация в континентален Китай след Пекин, Шанхай и Гуанджоу.

След срещата между председателя на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines Илкер Айджъ и секретаря на партийния комитет на провинция Шанси, Ху Хепинг, на 5 ноември 2019 г. бе сключено споразумение за пускането на полети на Turkish Airlines от и до Сиан.

Полетите ще стартират в края на 2019 г., като първоначално ще бъдат изпълнявани 3 пъти седмично, а постепенно броят им ще бъде увеличен до началото на лятото на 2020 г. С пускането на полетите до Сиан полетите на Turkish Airlines до Китай ще станат общо 24 седмично.

Илкер Айджъ, председател на борда на директорите и изпълнителния комитет на Turkish Airlines, коментира: „Очакваме, че полетите до Сиан ще допринесат за партньорството между двете страни по отношение на туризма, търговията, културата и икономиката. Вярвам, че транспортната връзка, изградена от нас, ще доведе до позитивно развитие, полезно и за двете общности, които имат дългогодишни отношения.“

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here