Шоу на шаолинско Кунг Фу горещо аплодирано в Хюстън

0

Стотици китайски и американски зрители се възхитиха в неделя, 11 ноември, на шоуто на китайско шаолинско Кунг Фу, което се проведе в Хюстън, четвъртия по големина град в Съединените щати.

Озаглавено „Легендата за Шаолин 2018“, шоуто бе рецитал на хюстънската академия Shi Xing Hao Shaolin Kung Fu. Студентите от академията, млади и стари, изпълниха всякакви бойни изкуства, и получиха одобрителни викове и аплодисменти от публиката.

Началото на академията бе поставено през 1998 г. с малък клас от едва 10 студенти. През последните 20 години, тя обучи хиляди обожатели на Кунг Фу, като много от тях са спечелили медали в страната и чужбина.

Директорът на академията Шъ Син, който е възпитаник на храма Шаолин в Китай, заяви пред Синхуа, че през последните 20 години все повече американци показват голяма страст към китайското Кунг Фу.

„Кунг Фу е визитка на китайците и носи положителна енергия,“ каза той.

Били Нисбет, който се обучава в академията от осем години, каза, че Кунг Фу е довело до големи промени в неговия живот – както физически, така и духовни. Той каза, че за него Кунг Фу е отворило врата към Китай.

„Сега изучавам китайски език и посетих Китай за около два месеца. Определено знам повече за Китай, отколкото по-рано,“ каза Нисбет, който следва докторантура по физика.

Основана през 1998 г., академията Shi Xing Hao Shaolin Kung Fu е организация, посветена на разпространяването на традиционната китайска култура и обмена на наследство между Изтока и Запада.

Мариян Драганов
източник: Китайска информационна агенция Синхуа

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here