VII Международна лятна академия Ахтопол 2015, 01–10.09.2015г

0

Симпозиум по живопис и скулптура, Творческа база на НХА, Гръцко училище, гр. Ахтопол, община Царево

От 1 до 10 септември 2015 в творческата база на НХА в гр. Ахтопол ще се проведе международната лятна академия – Ахтопол, която включва изработването на скулптурни пластики от дърво, камък и метал и живописни произведения.

През настоящата година в лятната академия участват водещи преподаватели и художници от областта на живописта и скулптурата, които приемат предизвикателството да създадат различни от своята област произведения. Скулптурните пластики ще бъдат проектирани и изпълнени от участващите преподаватели по живопис, а техните колеги, работещи в областта на скулптурата ще създадат живописните творби. Това предизвикателство ще представи интересни гледни точки и творчески виждания и послания.

Участие в Лятната академия ще вземе Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия, който ще работи в областта на скулптурата.

Създадените произведения ще бъдат включени към съществуващата експозиция в творческата база на НХА (Гръцко училище), гр. Ахтопол, която допринася за естетизирането на града и развитието на културния туризъм.

Участват: Проф. Андрей Даниел, проф. Ивайло Мирчев, проф. Вихрони Попнеделев, Доц. д-р Кирил Божков, проф. Емил Попов, Проф. Петър Бонев, проф. Георги Георгиев проф. Митко Динев, проф. Емил Мирчев, Проф. Светозар Бенчев, студенти от специалност „Резба“ – Симеон Петков, Илиан Иванов, Кристиян Димитров, Александър Кирилов, Норберт Цукерщетер от Залзбург, Австрия.

На 10 септември в 11:00 часа ще се открие експозицията от проведената Лятна академия и симпозиум 2015. Преподавателите и студентите в проекта ще получат сертификати за участие.

Международната Лятна академия – Ахтопол 2014 се осъществява със съдействието на Община Царево и Кметство Ахтопол и с подкрепата на Societe Generale Експресбанк – основен партньор на Националната художествена академия.

Ahtopol_2015_WEB

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here