Ребека Узиел, галерия „Сердика“, 01–19.09.2015г.

0

Галерия „Сердика“ открива сезона с изложба на уникалната Ребека Узиел!

Тя е положителна, цветна, експресивна, невъзможна за събиране в рамка от думи. Тя е всичко, от което имате нужда, за да задържите лятото.

IMG_0002

Ривка, както е позната на публиката, е родена в България, но още в детските си години заминава със семейството си за Израел. Там завършва художественото си образование. Учи в художественото училище Клишер в Тел Авив; в кръжоци по изобразително изкуство в културен дом Смиленски, в Реховот; в музея на Тел Авив – история на изкуството.

Днес е член е на Съюза на художниците и скулпторите в Израел,  Съюза на художниците в Реховот, Израел и Съюза на дейците на изкуството в Уганда и е културно аташе от името на почетния консул на Уганда в Израел.

Ривка прави много самостоятелни и взема участие в общи излoжби в Европа, Америка, Африка. Нейни творби са притежание на редица обществени институции и част от лични колекции по цял свят.

Ребека Узиел обещава: „Аз ще ви боядисам живота с цветове“.

Заповядайте в галерия Сердика, за да се насладите на безспорния талант и ярко присъствие на Ребека Узиел! Вернисажът ще се състои на 01 септември от 18.00 часа. Изложбата ще продължи до 19 септември.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here