Всичко е добре, когато започва добре, изложба на студенти и преподаватели от НХА, Художествена галерия Русе, 04.-30.06.2015г

0

От 4 до 30 юни 2015 произведения на студенти и преподаватели от различни специалности на НХА ще бъдат изложени в Русенската художествена галерия. Куратор на изложбата е българският историк на изкуството, критик и художник проф. д. изк. Свилен Стефанов.

Pokana_Ruse_Izlojba na NHA

Изложбата „Всичко е добре, когато започва добре“ в Художествената галерия – Русе включва произведения на студенти и преподаватели от специалностите на НХА: „Живопис“, „Скулптура“, „Графика“, „Плакат и визуална комуникация“, „Фотография“, „Дигитални изкуства“, „Резба“, „Керамика“, „Текстил – изкуство и дизайн“, „Метал“, „Дизайн на порцелан и стъкло“. Част от специалностите като „Стенопис“, „Книга и печатна графика“, „Сценография“, „Индустриален дизайн“, „Рекламен дизайн“, „Дизайн за детската среда“, „Мода“ и „Реставрация“ (свързани с дизайнерско проектиране или с други характерни специфики) присъстват в залите чрез видео презентация.

Това, което обединява тази многоаспектна изложба е съвременния начин на виждане и присъствие в света на изкуството. Независимо дали става въпрос за живопис, текстил или дигитални изкуства неизменно стои усещането за професионално познаване на съответната материя, най-често подкрепено с многопластова концептуална интерпретация. Това е и целта на преподавателите – материите и формите да получат нови измерения, адекватни и актуални в днешния бързо променящ се свят.

Проф. д. изк. Свилен Стефанов, куратор на изложбата.

Откриване – 4 юни 2015 от 18:00 часа

Художествена галерия – Русе
ул. „Борисова“ № 39

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here