Мирослав Йончев представя България на турнира Джо Уайдър в Атина

0

Най-скъпият български модел на италианската агенция „Урбан” и най-титулован фитнес състезател Мирослав Йончев се завърна в националния отбор на България след 10 годишно прекъсване.

Въпреки 9 месечния си престой и пълно обездвижване в ареста след политически скандал с бившия вътрешен министър Цветан Цветанов по делото Октопод, той успя да възстанови изненадващо формата си за 2 месеца и така отново се нареди до най-добрите състезатели в този спорт.

Изненадващо за дългогодишното си прекъсване Мирослав успешно участва в две състезания тази година – Световното първенство по фитнес в Украйна и турнира на Шварценегер “Арнолд Класик” в Мадрид.

Поредният спортен форум, на който Йончев ще представи България е първият Мемориален Турнир, посветен на бащата на културизма и откривател на Арнолд Шварценегер- Джо Уйдър, на 14-15 декември в Атина.

Мирослав Йончев е супер-модел на миланската топ агенция „УРБАН”. През 2007г. е поканен да дари световните си отличия на Националния исторически музей, с което става първият човек от шоу-бизнеса и четвъртият спортист, представен в музея.

Награден е през 2005г в Корея на най- големия световен мъжки моден конкурс с титлата „Mr Manhunt International physique winner” – модел с най-красива физика в света.

Световен шампион по фитнес от Москва 2003 и  вице “Мистър Вселена” от Хановер03. Кариерата му на световната сцена продължава вече над 16 години.

През 2011г.миланският офис на световната верига ’’Урбан” му предлага  изключително рядко използвания в света на висшата мода, „припейд договор” и така Йончев стана първият български модел, изкачил се толкова високо във световната мода, нареждайки се до имена като Маркус Шекенберг в топ 10 на най-скъпо платените европейски модели. Ангажирането на Миро в „Урбан” се сравнява с трансфер на футболна звезда като Бербатов в най-големите отбори на света.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here