Фотографска изложба, Вернисаж, галерия „Мисията“, 03–14.08.2020 г.

0

На 03 август в галерия „Мисията“ на ДКИ по инициатива на Посолството на Казахстан в София бе открита изложба посветена на двама от най-забележителните казахски философи Абай Кунанбаев и Ал-Фараби.

Приветствия към гостите отправиха директора на ДКИ г-жа Снежана Йовева – Димитрова, заместник – министъра на външните работи г-н  Милен Люцканов и г-н Христо Полендаков генерален директор в МВнР. Н. Пр. Темиртай Избастин, посланик на Казахстан в България запозна присъстващите с достиженията на двамата философи, като подчерта силните културни  връзки между страните ни, част от които е и Българо-казахски център за обучение  в София.

Културната дипломация е един от инструментите за сближаване и взаимодействие между общностите в днешно време. В Държавния културен институт към министъра на външните работи на Република България се открива една специална фотоизложба, инициирана и реализирана по конкретен повод от посолството на Република Казахстан в Република България. Тази година в Казахстан се отбелязват паметни дати, свързани с живота на двама велики философи: Абай Кунанбаев (175-та годишнина от рождението му) и на Ал-Фараби (1150-та годишнина от рождението му).
Събитието цели да запознае българската общественост с тези философи и да се засилят културните връзки между Казахстан и България.

Експозицията може да бъде разгледана до 14 август при спазване на всички мерки за дистанция и дезинфекция.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here