Макулатура и други неща, 23 – 31 януари, галерия Академия

0

Изложба
МАКУЛАТУРА
И ДРУГИ НЕЩА

23 – 31 януари 2012 г.

Откриване – 23 януари (понеделник) от 18.00 часа

На 23 януари (понеделник) от 18:00 часа в галерия „Академия“ ще бъде открита най-новата изложба на проф. Панайот Панайотов – Пането със заглавие „Макулатура и други неща“. Изложбата e трета от поредицата „Макулатура“ и е продължение на първата изложба представена през 2006 година. Експозицията е съставена от цветни работи върху хартия, от последните две години, които са организирани в няколко тематични цикъла. Единият от тях е под наименованието „АЕЦ Чернобил и Фокушима“, провокирал автора след голямото бедствие сполетяло Япония през 2011 година.

Освен работи под наименованието „макулатура“ проф. Панайотов ще покаже и рисунки, направени чрез т.нар. от него технология „даготипия“, основана върху философията му за връзката на твореца с духовното и материалното и избора му, за това кое от двете приема и отхвърля. Технологията всъщност показва как чрез подлагането на идеите и прекопирането им върху белия лист се получава образ от триизмерен релеф в двуизмерна плоскост.

̽ Макулатура – пробен отпечатък, нещо, което се получава след направените проби. Първичното,  което излиза от художника преди да направи същностното.

 

 

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here