Саад Чима: Българите изпъкват с голям интелект и потенциал

0

Kaкво е kaymu?

Kaymu е платформа за онлайн търговия, която оперира в повече 30 държави по целия свят, основно в Азия, Африка и от скоро в Източна Европа. Компанията е основана в Германия през 2012гinterview-sus-saad-cheema, като се фокусира първо на развиващите се пазари. Kaymu е част от инвестиционната група Rocket Internet, която стои зад редица стартиращи фирми, ориентирани в областта на електронната търговия. Тя вече има присъствие с различни платформи в над 100 държави на пет континента. Идеята е да се развива онлайн търговията в страни извън двата най-наситени пазари – САЩ и Китай.

Kaymu предоставя възможност както на обикновени потребители или търговци с един продукт да продават онлайн, така и на големи фирми с портфолио от десетки продукти също да използват платформата. Самите купувачи могат да оценяват и да дават обратна връзка за даден продавач и така да се състави мнение за него.

Какво мислиш за онлайн търговията в България?

В България онлайн търговията е на доста добро ниво. Хората имат представа с какво се занимават и знаят как да реализират идеите си по най-добрия възможен начин. Днес все още е възможно без присъствие в мрежата да имаш търговия на дребно, но в най-добрия случай това означава пропуснати ползи. В по-широк времеви хоризонт идеята всички търговски обекти да мигрират и в интернет не звучи чак толкова фантастично. При всички положения отварянето на онлайн магазин спомага за продажбите. Възможностите да си направиш обект в мрежата са разнообразни, а инвестицията не е непосилна, дори за най-малките предприемачи.

Каква е нагласата на българските потребители към онлайн платформите за търговия в България?

Онлайн търговията и пазаруването в интернет пространството са ежедневие във всяко едно интелигентно модерно общество, каквото несъмнено е и българското. Наистина, българите изпъкват с голям интелект и потенциал. Въпреки това, голяма част от хората все още се съмняват в сигурността на този вид пазаруване и го смятат за ненадеждно. Спечелването на доверието на тези хора е една от основните ни цели.

Каква различава kaymu от конкурентите ви?

Знаем как да достигнем до хората. Това, което ни различава от Ebay и Amazon е, че ние имаме регионален офис, местни екипи, специализираме се в България, имаме обслужване на клиенти в България и работим с местни търговци. Идеята ни е да си закупиш нещо и да го имаш доставено в рамките на 24 до 48 часа. Ако имаш въпроси, можеш да говориш с български служител и най-важното – нашият модел е обвързан с пазара. Не всеки желае да пазарува чрез кредитна карта, някои хора искат да пазаруват с наложен платеж. Всичко, което правим, е да имаме в предвид особеностите на пазара и да се специализираме и фокусираме върху пазара, на който се развиваме. На ниво локална конкуренция наше предимство е, че все още не таксуваме с комисионна търговците си. Предлагаме им съвети и уроци как да купуват и продават. Можем да им помогнем и с безплатен онлайн маркетинг. Покупките в Kaymu.bg се заплащат за момента само при доставяне, но през следващите пет-шест месеца се планира въвеждането на още няколко метода, сред които и такъв за безопасни онлайн разплащания.

Вярвате ли, че kaymu може да стане лидер на българския пазар? Защо?

Да. Защо не? Стараем се да помагаме на потребителите, които продават продуктите си чрез нас, да разрастват бизнеса си възможно най-бързо. За хората, които искат да пазаруват, предлагаме широка гама от продукти на достъпни цени. Ние можем да предложим опит в обслужването на клиенти, натрупан от работата ни в други държави, с който повечето ни конкуренти не могат да се похвалят.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here