Магазин за хубави жени XXX style

0

Да сменим тотално своя имидж

На ъгъла на ул. „Христо Белчев” и „Денкоглу”в София се намира магазинът на Силвия ХХХ МОДА и, както самата тя казва, магазинът за хубави жени!

Първото, което споделя за себе си и което смята за най-главното е, че е майка на три деца. Когато питам дали това я стимулира в семейния ѝ бизнес, тя отговаря, че не е само това… Винаги е имала интерес към моден дизайн и влечение към естетското, не намира за притеснително закръглените форми на повечето жени… и, че се радва, когато може да ги направи щастливи, да изглеждат добре и да бъдат уверени в себе си…

ЧиБ: Здравейте Силвия, как се роди идеята за този магазин?

ХХХ: Тъй като аз самата се обличам повече от десет години от фирмите, с които работя, реших  да се преориентирам към дамско облекло, и това след десет години, в които се занимавах с детско облекло. Случи се съвсем спонтанно…

ЧиБ: С кои фирми работите и сте партньори?

ХХХ: Основен партньор, с който работя е „Дартмен”, а неин представител – Нана, така се казва госпожата, с която работя. Тази фирма е турска, но стоката и е експортна.

ЧиБ: Само турците ли мислят за хубавите едри жени?

ХХХ: Всъщност, не бих казала, че само турците мислят за хубавите едри жени, но от Турция се изнася всичко, което влиза в Европа. Там са най-големите заводи на Зара, на Гап, най-големите на Ейч Ем, на Армани, на Долче и Габана, дори на фирмите като Мерцедес, Рено и т.н. Всъщност всички се произвежда  в Турция, но излиза от там нататък, по канален път до въпросните държави, в които трябва да достигне. Т.е. това което се предлага на Запад освен, че е китайско е предимно ушито в Турция.

ЧиБ: От колко години е този магазин?

ХХХ: Този магазин е от две години, като пак се връщам, че решението беше спонтанно. Мъжът ми си беше вкъщи, аз си пушех цигарата в кухнята и в един момент се сетих, че както се обличам аз, а почти ежедневно ме спираха хора и ме питаха, това от къде съм си взела, друго от къде съм си взела, в един момент реших, че мога да помогна на тези хора. Вместо да им обяснявам от къде и какво, директно да го наредя. В София не са много такива магазини. Това не е магазин Гигант. Това е дупката в пазара, тази ниша е дупка в пазара, като размери все още.  Клиентите са ми от цяла България, а и извън България имам клиенти. Имам клиенти от Германия, от Австрия, от Кипър и то не по няколко.

ЧиБ: Това означава ли, че цените са съизмерими?

ХХХ: Определено. Цената абсолютно оправдава качеството, за което мога да гарантирам, защото аз лично пера на 60 градуса, центрофугирам на 1000 оборота и суша на маслен радиатор, т.е. тотално третиране на дрехата по всички възможни начини и не се глади, без да се разваля качеството.

ЧиБ: Това, което преди споделихте, че цените и в Турция и тук са …?

ХХХ: Цените и в Турция и тук са еднакви.

ЧиБ: Значи не е необходимо да ходим до Турция, за да си купуваме хубави тоалети?

ХХХ: Вие може де се разходите до Турция, за да разгледате Босфора, което е нещо прекрасно и уникално и което се помни, но ако тръгнете на пазар специално в Турция, за да купите съизмерно качество, което се предлага тук, цените ще ви дойдат абсолютно едно към едно, дори понякога се получава, че там са по-високи цените, отколкото в България. Друг е въпросът, че самите фирми, с които работя, те не продават на дребно. Т.е. там няма как да се зареди една бройка да си вземете. Дори аз самата не мога да си взема една бройка от там. Мога да си взема една серия и още една за мен. Не мога да си купя само една бройка. Една серия е пълната номерация. Това е от 44 – 46 европейска номерации до 60 европейска, респективно от 50 българска до 66 българска номерация, защото има 6 номера разлика в номерацията, но всичко е относително от гледна точка на модел, на кройка на модел. Една дама може да влезе в XL, някъде ще влезе в три пъти XL. Зависи от кройката на модела, дали е по-разкроена, дали е по-вталена, дали дамата има проблемна зона в тази част, където моделът е по-втален. Моята идея е следната, че жените над определена възраст, масово напълняват на определени места и в един момент се получава, че те няма от къде да се облекат. Всъщност точно тези жени работят на възлови места и на възлови постове, където не могат да ходят небрежно облечени.

ЧиБ: Логично следва въпросът – какъв тип клиентки идват при Вас?

ХХХ: Предимно са адвокати, прокурори, съдии, хора с положение. Няма да споменавам имена, но имам клиентка – главен мениджър на големи вериги. Това са жени, които искат да изглеждат добре и хора, които заемат възлови постове в обществото и в нашата икономика и не само, а изобщо навсякъде, във всяка структура.

ЧиБ: Кой има нужда от такива дрехи?

ХХХ: Това е масово явление. Някои жени по рождение се раждат с проблемни зони, т.е. те да по-едри. Те си го носят това цял живот. При някои се получава след раждане, при трети след настъпване на критическата възраст се заформя леко коремче, което вече им прави проблеми – вдига им номерацията. Те искат да го прикрият това, защото цял живот са били слаби. Те пак са си красиви, но искат да прикрият този лек дефект, който е в тялото им. Той може да бъде прикрит и същевременно да се подчертаят хубави крака  или перфектната фигура и визия като цяло, излъчването, което имат. Хората се чувстват доволни и щастливи от дрехите и като излязат от този магазин. Много често срещам клиенти с мои дрехи, които ми казват колко щастливи се чувстват и как си прибират старите дрехи, как ги свалят от гардероба. Сменяват тотално своя имидж. Т.е. може, възможно е, реално е, постижимо е човек на определена възраст, с определени килограми да изглежда перфектно и да се чувства прекрасно. И да  бъде щастлив.

ЧиБ: Магазинът не е с голяма площ, но има изключително много модели. Това означава, че Вие го зареждате с голяма любов?

ХХХ: Определено го зареждам с много голяма любов. Всеки един модел, който аз зареждам е модел, който лично аз бих облякла, а самата аз съм много претенциозна от към облеклото и респективно, много критична към самата себе си. Затова се старая всеки един модел, съжалявам, че се повтарям, всеки един модел да е модел, който аз лично бих облякла и бих се чувствала комфортно в този модел

Разговора води Станислава Пекова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here