Водещи от Bulgaria ON AIR с практически съвети към студентите по журналистика

0

Кузман Илиев и Владимир Сиркаров  с поредна лекция пред студенти

Водещите на предаването за икономика и финанси Boom & Bust по телевизия и радио Bulgaria ON AIR изнесоха лекция пред  третокурсниците  по „Журналистика“, „Връзки с обществеността“ и „Книгоиздаване“ в Софийски университет „Св. Климент Охридски“.

Въпросите, които студентите задаваха бяха свързани с инвестициите и финансовия оптимизъм, кризата и рецесията, банките и личните финанси.

Според  Кузман Илиев “в момента много се говори за състоянието на журналистиката,но за икономическата журналистика най-важното е човек да изгради теоритичен гръб. Да има матрица, чрез която интерпретира какво се случва в реалността.

Освен съвети за професията и информация за икономиката, двамата журналисти дадоха и ценни указания за това  как и в какво е добре да се инвестира днес.

Владимир Сиркаров е убеден,че  „най-актуални са комодити активи, тъй като стоките като златото, среброто, пшеницата запазват стойността си, защото обезценяването е глобален проблем. „

Pредаването за икономика и финанси Boom & Bust по телевизия и радио Bulgaria ON AIR се излъчва всяка неделя от 16:30 до 18:30 часа.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here