Сувенирни чанти от рециклиран материал от Националната галерия

0

В началото на 2020 Националната галерия реализира пилотна серия чанти за книжарниците си. След спечелена конкурсна сесия за финансиране към Министерство на културата на тема: „Дейности по опазване и представяне на движимото културно наследство и визуалните изкуства в музеите и художествените галерии“ новата серия от 30 чанти изработени от винилно платно, използвано за реклама на изложби в Националната галерия, са вече в книжарниците на Квадрат 500 и в Двореца. До края на годината следва да бъдат произведени още 70 чанти.

Целта на проекта е включване на Националната галерия към световните практики за рециклиране, което допринася за спестяване и намаляване на количествата отпадъци и замърсяване на околната среда. Това е иновативен продукт с уникален характер поради факта, че всяко използвано изображение е само в единична бройка.

Поредната серия чанти от рециклиран материал, е вече в книжарниците на Националната галерия в Квадрат 500 и Двореца.

Целта на проекта „Сувенирни чанти от рециклиран материал“ е присъединяването на Националната галерия към световните практики за рециклиране с цел намаляване на количествата отпадъци и ограничаване на замърсяването на околната среда. Използването на детайли от разнообразните   изображения и текстове придава уникалност на всяка отделна бройка от иновативния сувенирен продукт.

Проектът е реализиран с финансовата подкрепа на Министерството на културата.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here