Десетгодишна възпитаничка на Мими Иванова и Развигор Попов радва родната и международна публика

0

Деница-Ивана Камбурова: „Когато пея, изпитвам радост и искам хората около мен да изпитат тази радост. Майка ми ми предаде обичта си към изкуството“

Здравейте, Дени! Днес всички сме изправени пред предизвикателството на века – пандемията. Това промени обичайния ритъм на живот. Стоим си вкъщи, пазим лична хигиена, учим, работим от домовете си. А и вие като ученичка  се обучавате онлайн? Как мина всичко това?

Здравейте! Много благодаря за поканата за интервю! Аз спазвах правилата, стоях в къщи и учих дистанционно. Електронните устройства помогнаха много, за да не изпускаме от учебния материал и да завършим успешно учебната година, но ми липсваше живото общуване с преподавателите, съучениците и приятелите. Беше една много различна учебна година! Искам да благодаря на моите учителки от 10 СУ „Теодор Траянов” – Албена Йорданова, Стоянка Симанова и Маргарита Манова, както и на Ивета Илиева, Инна Манасиева и Олена Варсанова от академия „Луис Карол”, които бяха до нас през целия този период, помагаха ни и ни учеха така, все едно сме в клас. Всички заедно се справихме успешно!

Нашите читатели искат да научат повече  за  едно момиче, изцяло отдадено на изкуството. Да не би това да е по наследство?

Много обичам изкуството, то ни прави по-добри. Обичам да пея, да рисувам, да танцувам и да чета книжки. Много обичам да пея, защото когато пея изпитвам радост и искам хората около мен да изпитат тази радост. Преди пандемията, с моята майка посещавахме редовно театър, опера, балет, различни галерии и музеи, а после продължихме да бъдем там  виртуално.  Майка ми предаде обичта си към изкуството и на мен.

Явно сцената липсва по време на пандемия. Но видях, че представяте ваши музикални клипове в социалните мрежи, а това вероятно е естествената връзка с любителите на изкуството?

През този период много ми липсваше сцената, но продължавах да пея,  да слушам и гледам онлайн концерти на други изпълнители.  Участвах в онлайн концерти и конкурси, като от Сезон 1 на последния дистанционен международен конкурс в Молдова, спечелих първия си Гран при. Изкуството ни помогна да ни е по-лесно през този период и да се радваме на малките неща от живота.

Кои са  близките ви  хора, които стоят непрекъснато до вас през годините?

Моето семейство винаги ме е подкрепяло и продължава да ме подкрепя във всичко, за което съм много благодарна! Признателна съм на Андриана Ковачева, с която направих първите стъпки в музиката. Много благодаря на вокалния ми ръководител Мими Иванова – детска музикална школа „Развигор”, която заедно с Развигор Попов са постоянно до мен и ми помагат за моето музикално развитие! Благодаря на всички мои приятели, които винаги ме подкрепят, когато ми е трудно и се радват заедно с мен, когато съм щастлива, както и на всички хора, до които достигат моите изпълнения и ги вълнуват.

Лятото е пред вас, Дени! Какво ще правите?

От началото на юни посещавам онлайн уроци по английски и руски език към Виртуален летен колеж „Луис Карол”. Продължавам с уроците по пеене. Ще продължавам да пея, да рисувам, да чета книжки, да играя с приятели, ще отида на почивка, надявам се да посетя интересни места и да имам едно весело лято с много хубави моменти. Пък дано  скоро да може да се срещаме на живо на концерти.

DENITSA-IVANA KAMBUROVA – Песен за козият рог (JUNIOR`s HOPE online 05.2020)

DENITSA-IVANA KAMBUROVA – Песен за козият рог (JUNIOR`s HOPE online 05.2020)Age category: 10 – 12 yearsNomination: VOCAL FOLK STYLIZEDBULGARIAThe International Festival JUNIOR's HOPE onlinewww.junior.md

Публикувахте от JUNIOR's HOPE online в Понеделник, 25 май 2020 г.

На какво учи пандемията всички нас?

Научи ни, че здравето е най-важно, че трябва да сме по-търпеливи и да вярваме, че хубавото предстои. Научи ни, че ако сме заедно можем да се справим с всичко.

Какво ще кажете да завършим оптимистично за читателите на сп. „Черно и Бяло“?

Пожелавам на всички най-вече да са много здрави, много щастливи, да се усмихват повече и да общуват по-често с близките си хора.

Биографична справка:
Деница-Ивана Камбурова е на 10 години от София. Започва да се занимава с пеене от 2015 г. към МК „А Камертон“ при Андриана Ковачева, а от след това продължава обучението си по пеене към детска музикална школа „Развигор“ с музикален ръководител Мими Иванова.
Деница-Ивана е носител на 45 награди и отличия от международни и национални конкурси и фестивали в страната и чужбина – Молдова (Кишинев), Латвия (Рига), Италия (Майори), Беларус (Минск), от които: 1 Grand Prix, 17 първи места, 15 втори места, 5 трети места, както и различни други отличия и награди. Взима участие в редица концерти, благотворителни мероприятия и културни изяви.
Деница-Ивана посещава школа „Театър на песента“ към театрален колеж „Любен Гройс” с преподаватели Катя Иванова, Развигор Попов и Севда Каменова. Участва в трите юбилейни спектакъла „Приятели”, посветени на творчеството на Развигор Попов.
Обича да рисува, танцува и да чете книги. Изучава английски и руски език, занимава се с пиано.
Талантливото момиче е член на Клуб 2018 и Клуб 2019 на „Успелите деца на България“ към фондация „Димитър Бербатов“.

Интервюто взе Миглена Китанова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here