Презентацията на книгата на проф. Орлин Загоров

0

„Въведение във философията на устойчивото развитие“ е новата книга на проф. Загоров, която беше издадена наскоро от Фондация „Устойчиво развитие за България“. Презентацията на задълбочения научен труд, посветен на законите и принципите на устойчивото развитие и нашето бъдеще, беше представена пред многочислена аудитория в Руския културно-информационен център в София на 21 юни 2019 г.

Презентацията на книгата, актуалната й тема и уважавания автор, привлякоха столичния елит – учени, политици, културни и просветни дейци и специалисти от различни сфери на обществения живот.

Г-жа Станка Шопова, председател на Фондация „Устойчиво развитие за България“ като издател на книгата откри събитието, като представи темата и автора. Задълбочено представяне на книгата направи нейния рецензент проф. Михаил Малеев. В дискусията активно се включиха проф. Пенчо Пенчев и други специалисти. Участниците изразиха убедеността, че философията на устойчивото развитие може и трябва да стане основа за управленчески стратегии.

От  името на Посолството на Русия в България приветствени думи произнесе г-н Алексей Новоселов – съветник по въпросите на културата. Автора на книгата проф. Орлин Загоров изказа своите виждания и мисли за устойчивото развитие и нарастващото значение на изучаването и спазването на законите които диктува то. Всички присъстващи получиха като подарък от издателя екземпляр от книгата, а много от тях успяха да се сдобият и с автограф и послание от автора.