Персоналният мъжки стил е ключ към успеха в бизнеса

0

Маестрото на елегантността Алберто Веделаго изнесе публична лекция в УНСС и получи високо отличие от ректора на университета проф. Стати Статев

Световноизвестният италиански дизайнер и стилист Алберто Веделаго изнесе публична лекция на тема „Персоналният мъжки стил: ключ към успеха в бизнеса“. Лекцията беше организирана от УНСС, Студентски съвет, катедра „Медии и обществени комуникации“ и Академията за мода. Гостът беше представен от проф. д.н. Любомир Стойков, преподавател в катедрата-съорганизатор, като човек с изключително успешен опит на модната сцена, основател на свой собствен бранд и професионалист, който се посвещава на мъжката елегантност и на изграждането на стил на клиента като ключ към успеха в бизнеса. „Прекрасно е, че има творци като маестро Алберто Веделаго – гражданин на световния моден свят! Със своята уникална култура и естетика той е безценен образец на единство между моден дизайн от най-висока класа и персоналност на стила. Благодарение на стилисти като него облеклото изпълнява своята свещена функция – да е удобно, да изпраща точното послание и да играе ролята на незаменим фактор за успеха – човешки и професионален…” (проф. Любомир Стойков).

В самото начало зам.-ректорът проф. д-р Валентин Гоев, от името на ректора проф. д.ик.н. Стати Статев, връчи на г-н Веделаго статуетка на създателя и първи ректор на УНСС проф. Стефан Бобчев, както и специален сертификат. Ангел Стойков, председател на Студентски съвет при УНСС, подчерта сериозното значение на модата за успешната реализация на младите хора: „Важно е как изглеждаме, как другите ни оценяват като представители на нашия университет.“, посочи той.  Лекцията на Алберто Веделаго учажи лично и г-н Аспарух Карастоянов, президент на Ротари клуб София – Витоша.

В своята лекция маестрото на елегантността Алберто Веделаго се обърна към присъстващите студенти и гости в зала „Тържествена“ с думите: „Винаги търсете човек, който да ви посъветва и да гледа на вас като на човешко същество, а не само като на консуматор.“ Това свое послание той отправи във връзка с проблемите, произтичащи от масовата продукция в съвременния индустриален свят. Модната индустрия не се концентрира върху стила, отбеляза Алберто Веделаго и на фона на бързо променящата се мода той изтъкна предимствата на елегантността като трайна величина. Италианският дизайнер и стилист подчерта колко е важно фирмите да инвестират в обучението на служителите си, а не да очакват те да станат специалисти, веднага след като завършат университета. „Купувайте малко и възможно най-качествените неща, без значение на марката. Обръщайте внимание на това как ви стоят дрехите и търсете индивидуалността, за да ви забележат.“, посъветва студентите маестро Веделаго. В своите препоръки той акцентира и на това, че винаги трябва да се съобразява дрехата с мястото, където човек отива. А за младите хора е добре да се явяват на интервю за работа с костюм. Самият Алберто Веделаго демонстрира пред аудиторията и как да различат качественото сако, което е ръчно изработено без подлепващи материали. След лекцията гостът отговори на многобройните въпроси на студентите и даде още полезните съвети за намирането на адекватен стил и правилен подход към облеклото за успеха.

Силвия Тодорова
снимки: Виктория Сиракова за „Хайлайф“