Очакваме нов спектакъл

0

На 13-и март се отбелязва 120 години от рождението на Панчо Владигеров, а на 15-и март почитателите на балетното изкуство ще имат възможност да се срвщнат с героите от творбата му „Легенда за езерото”.

Балетът е поставен за първи път на софийска сцена през 1962 година. Сега ще го видим с ново либрето. Доверие за новият проект е получила Донвена Пандурски – гост хореограф и режисьор. Тя работи в екип с Павел Шаппо – автор на сценографията и костюмите, Вячеслав Хомяков – репетитор, Александър Наумов –  художник осветление.

В неделя 10-и март, във фоайето на операта се състоя среща с драматурга на театъра – Милена Николаева. На срещата присъства и маестро Карталов, художествен директор на най-престижната българска сцена. Предстои седмица на усилени репетиции, беседи и пресконференции, а премиерите са на 15,16 и 17-и март. Музикалната партитура на Панчо Владигеров е изключително въздействаща. Мощна, пластична, танцувална и българска, тя е непреходна. Силата ѝ е уникална, а мащабът на произведението е без аналог.


Скицата на Павел Шаппо за 1-и акт , 1-а картина

Очаквайте разказа на М. Николаева за новата постановка, музиката на Владигеров и подробности за авторката на новият прочит на „Легенда за езерото” и разбира се артистите-солисти и участници в спектакъла. Да им пожелаем на добър час!

Даниела Владимирова Христова

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here